© BELGA

Beruchte wiettelende familie veroordeeld: 153.000 euro verbeurd verklaard

Een achtkoppige Kosovaarse familie is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan cannabisteelt. Onder meer een vermogensvoordeel van 153.000 euro werd verbeurd verklaard. In totaal ging het om vijf cannabisplantages in Beringen, Heusden-Zolder en Hasselt. De 57-jarige pater familias, die als Albanese Kosovaar vanuit zijn geboortestreek op de vlucht sloeg, kreeg 24 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

De zeven anderen kregen celstraffen van 6 tot 18 maanden met telkens uitstel voor de helft van de celstraf. Naast de pater familias waren een schoonzoon, een neef, een broer van de vader, drie zonen en een dochter betrokken bij de cannabisteelt tussen juni en oktober 2011. Uit de elementen van het dossier, de afgelegde verklaringen, de resultaten van het DNA-onderzoek, de teruggevonden vingerafdrukken en de overeenkomsten voor de huur van woningen en nutsvoorzieningen was de rechtbank van mening dat elk van de acht personen betrokken was.

Als verweer wierp de vader op dat hij alleen voor drie plantages met in totaal 473 planten verantwoordelijk zou zijn, maar dat vond de rechter zeer ongeloofwaardig klinken. Naast de grote geldsom zijn drie voertuigen verbeurd verklaard. Aan stroomnetbeheerder Infrax moet 31.500 euro schadevergoeding voor de gestolen elektriciteit betaald worden.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio