© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

OKRA Paal brengt tweedaags bezoek aan Westhoek

Op 4 en 5 november trok Okra naar de Westhoek. In Zonnebeke bezochten we onder leiding van een gids het Tyne Cott-kerkhof. In de Talbothouse vertelde de gids ons over de soldaten die er terecht konden voor een zeldzaam moment van rust.

André Caubergs

Nadien was er het bezoek aan het Flanders Fields Museum in Ieper. Indrukwekkend was deze nieuwe tentoonstelling van oorlogsgedenktekens. Het vele oorlogsleed dat we tijdens een film konden volgen was pakkend en gaf ons een duidelijk beeld over alle pijn, onmacht, honger, hospitalen enz… dat er toen onder de burgers was.Het bezoek aan de Menenpoort met de “last post” was ’s avonds was indrukwekkend en aangrijpend. Het is het herdenkingsmonument van de ± 55.000 Britse soldaten die in de 1ste Wereldoorlog gesneuveld zijn.Nadien werden we in de Kinkhoorn warm onthaald en konden we genieten van een goede nachtrust aan de zee.

De 2de dag nam een duinenclochard ons mee op reis doorheen zijn leefwereld : strand en duinen. Namiddag was het richting Diksmuide en brachten we een bezoek aan de IJzertoren. Met de lift naar verdiep 22 en dan met de trap naar beneden want ieder verdiep kende een mooie tentoonstelling. Ongelooflijk wat we allemaal zagen. Men werd er stil van. Om 16 uur was het dan tijd om naar Limburg te vertrekken maar eerst reden we nog langs de dodengang. Loopgraven en bunkers aan het Ijzerfront over een afstand van 1 km lang waarvan de zijkanten nadien met zakjes cement werden opgebouwd.Een 2-daagse uitstap die bij iedereen zeker een pijnlijke indruk nagelaten heeft maar toch ook blij want met de groep kenden we 2 fantastische dagen die we nooit zullen vergeten!

Voorzitter Maria Meynkens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio