© Google Maps

Paardenhandelaar eist fikse schadevergoeding na onderzoek in gruwelijke moordzaak

Paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert (vlak bij Maastricht), die verdacht werd van de gruwelijke moord op Ronald Noteboren, eist een schadevergoeding van 40.000 euro van de Nederlandse Staat. Dat bedrag moet de schade compenseren die de politieagenten aanrichtten toen ze in 2010 op het erf van S. naar sporen zochten. Bij dat onderzoek werd het erf van S. vier dagen lang omgewoeld. Dat schrijft de Nederlandse website 1limburg.nl.

tomas

De 41-jarige Ronald Noteboren uit Schinnen (Nederlands-Limburg) verdween op 18 februari 2009. Vier dagen later werden delen van zijn lichaam gevonden in de berm van de Haksbergstraat, een parallelweg met de E314 tussen Aarschot en Diest. Zijn lichaam was in stukken gesneden en hoofd en handen ontbraken.

Paardenhandelaar Jan S. werd verdacht omdat er bij het lichaam van Noteboren een paardenhaar werd gevonden. In 2010 zat S., die de enige officiële verdachte was in de zaak, een paar dagen vast.

In oktober van dit jaar werd de zaak, na meer dan vijf jaar, door het Nederlandse Openbaar Ministerie geseponeerd wegens een gebrek aan bewijzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio