© Photo News

Geeft Sneijder Anderlecht hoop op derde plaats?

Wesley Sneijder leeft in onmin met het bestuur van Galatasaray. Daardoor zat hij afgelopen weekend op de bank bij de Turkse club en moet hij met de beloften meetrainen. Dat kan goed nieuws zijn voor Anderlecht, dat de Nederlandse sterspeler van de Turken zo mogelijk niet zou moeten vrezen in het duel dat het over drie weken uitvecht met Galatasaray. Die match zal hoogstwaarschijnlijk beslissen over de derde plek in de groep.

wic

Galatasaray zit financieel in nauwe schoentjes en vroeg daarom aan zijn spelers of ze konden wachten tot januari op hun loon. Dat weigerde Sneijder. ‘We hebben in eerdere situaties steeds meegedacht, maar nu heeft Wesley zijn geld opgeëist én gekregen’, vertelt zijn agent Guido Albers in het Algemeen Dagblad. Maar dat de Nederlander zijn nek durfde uitsteken, werd niet geapprecieerd door het bestuur van de club uit Istanbul. Dat liet hem vrijdag in de competitiematch tegen Kasimpasa op de bank zetten. Sneijder mocht zelfs niet meer met de A-kern trainen.

Moet transfer soelaas brengen?

Albers en Sneijder hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van Galatasaray. Een transfer in januari behoort tot de mogelijkheden. ‘Als de eerlijke boodschap van de nieuwe machthebbers is: we willen of we kunnen niks meer door de financiele situatie en we hebben een transfer van Sneijder nodig voor het geld, dan even goede vrienden. Dan weet iedereen waar hij aan toe is’, stelt Albers duidelijk. De Champions League-wedstrijd tussen Anderlecht en Galatasaray wordt over drie weken gespeeld. Hoogstwaarschijnlijk zal die match ook beslissen of de Belgische kampioen, dan wel de Turkse nummer twee de derde plek in de groep en de daaraan verbonden overwintering in Europa in de wacht sleept. Of Sneijder er dan weer bij zal lopen bij de Turken, is nog maar de vraag.