© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

Limburgse Biervrienden proeven bieren van Lommelse brouwerij Amai

Voor de tweemaandelijkse ledenproeverij van De Limburgse Biervrienden vzw hebben we ervoor gekozen om een nieuwe Limburgse brouwerij voor te stellen: Amai in Lommel. Het is altijd leuk om eens te luisteren naar de verborgen verhalen die achter de oprichting van zo'n huisbrouwerij zitten.

Nele Mannaerts

Stichter en brouwer Henk Fijneman van de brouwerij Amai was graag bereid om ons het verhaal achter deze gloednieuwe eenmanszaak uit Lommel te komen vertellen. En natuurlijk was het de bedoeling om tussen de sterke verhalen door, te proeven van zijn splinternieuwe bieren.

Henk is - zoals de naam al doet vermoeden - afkomstig uit Nederland maar woont al geruime tijd in grensgemeente Lommel, samen met zijn echtgenote Wendy. In het dagelijkse leven is hij brandweerman in de kazerne van Eindhoven. Enkele toevalligheden hebben ervoor gezorgd dat hij mocht kennismaken met enkele hobbybrouwers. Het was de start van zijn nieuwe hobby: een eigen kleine huisbrouwerij. Momenteel heeft Henk het brouwproces goed onder de knie, en dankzij zijn creativiteit kan hij uitpakken met een gamma van 9 verschillende bieren.

De 72 opgekomen leden van De Limburgse Biervrienden mochten 6 bieren degusteren die alle luisteren naar de historische naam Loemelaer. Een Blonde, een Indian Pale Ale, een Bruine, een Stout, een Tripel en een Tripel Dry Hop passeerden achtereenvolgens de revue. Ze werden stuk voor stuk ontleed aan de hand van een proefformulier, en de resultaten mochten er best zijn. Deze brouwerij - met de wel klinkende naam Amai - is zonder meer een aanwinst voor ons eigenste Limburg.

Als dank voor onze interesse heeft brouwer Henk een ‘Special Edition’ van zijn Loemelaer Tripel Dry Hop klaargestoomd voor Het Weekend der Belgische Bieren van De Limburgse Biervrienden vzw. Wil je dit exclusieve bier proeven, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Het Weekend der Belgische Bieren van 7 tot 9 november in het cultuurcentrum in Hasselt.Er worden dan 122 minder bekende bieren gepresenteerd waaronder meerdere exclusieve pareltjes en primeurs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio