© Robin Locht

Puupkesfeesten veranderen van locatie

De carnavalsvereniging de Puupkes, koos ervoor om na acht jaar de feestweide in Schophem te verlaten. Dit jaar zullen de Puupkesfeesten plaatsvinden op de parking van het complex van voetbalclub SK Moelingen.

Robin Locht

Op 14, 15 en 16 november vinden de Puupkesfeesten plaats. Dit feestweekend zal zich niet meer in Schophem afspelen. "Het was een moeilijke beslissing om Schophem te verlaten", aldus Xavier Cortenraedt lid van carnavalsvereniging de Puupkes. "De ligging, een verlaten dal, was namelijk uniek en droeg bij aan de sfeer. Toch waren te veel factoren ongunstig waardoor we besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. In onze zoektocht viel ons oog op het complex van voetbalclub SK Moelingen. Het grootste voordeel aan deze locatie is dat het terrein makkelijker bereikbaar is voor de hulpdiensten. Een ander positief punt is de harde ondergrond, dat vergemakkelijkt de op- en afbouw."

Dit jaar ondergaan de Puupkesfeesten nog een andere verandering. In plaats van op vrijdagavond regionale coverbands te laten optreden, gaat de carnavalsvereniging samenwerken met Studio Brussel. "Het was steeds moeilijker om coverbands te vinden en de vrijdagavond was volgens ons ook aan vernieuwing toe. We bieden de feestvierders nu muziek uit de jaren 80’90 en 2000 aan, hiermee willen we een breder publiek aanspreken", zegt Xavier Cortenraedt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio