© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

Broodje van Landelijke Gilde is gebakken

Kooklessen behoren al decennia tot de vaste tradities van de Landelijke Gilde van Zepperen. Onlangs kwam er nog ‘likeur maken’ bij. Ondertussen hebben de mannen van Zepperen ook leren brood bakken, toch wel niet de meest voor de hand liggende bezigheid van het stoere mannenvolk.

Jos Lacroix

Fons Bijloos van LG Zepperen nam twee groepen would-be bakkers op sleeptouw om ze te initiëren in bloem, melk, eieren, gist. En om ze de knepen van het mengen, kneden en rijzen bij te brengen. In eerste instantie om lekker brood op tafel te krijgen en misschien later om zich ook te bekwamen in pistolets, sandwiches, taarten en gebakjes.

“Brood dat je zelf bakt is lekkerder en het geeft erg veel voldoening. Bovendien weet je precies wat er in zit. En zelden ben je zo intens bezig met eetwaren als tijdens het kneden. Hopelijk volgen heel wat collega’s van de Landelijke Gilde mijn voorbeeld en beginnen ze ook met zelf hun broodje te bakken”, vindt Fons Bijloos.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio