© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

© Jos Lacroix

OKRA bezoekt Nieuwenhoven in herfstmodus

Hoe bereidt een bos zich voor op de winter? Met deze vraag op de lippen trokken meer dan 30 OKRA-leden van Sint-Truiden naar het grootste bos uit de buurt, het provinciaal domein van Nieuwenhoven.

Jos Lacroix

Het moeten niet steeds lange wandelingen zijn, dat is voor de echte kilometervreters. Je kan ook wandelen om tegelijkertijd de natuur te ontdekken waar je door wandelt. “De natuur heeft elk seizoen zijn mooie kanten, maar de herfst en de manier waarop bomen, struiken en planten, maar ook de dieren zich voorbereiden op de winter, met één woord de herfst, heeft wel een speciale charme”, vindt Guido Kinnaert, OKRA-secretaris van Sint-Truiden.

De OKRA-wandelaars maakten een wandeling van 5 kilometer en daar deden ze meer dan twee uur over. “Niet omdat we zo langzaam zouden gewandeld hebben, maar we kregen onderweg tekst en uitleg van Nieuwerkerkenaar en natuurgids Omer Vanstraelen. Hij liet ons champignons, zwammen en varens ontdekken, en toonde ons hoe het bos uiteindelijk zichzelf recycleert. Maar hij legde vooral de nadruk op het respect voor de natuur, iets waar blijkbaar sommige wandelaars in het domein nog niet van gehoord hebben”, besluit Guido Kinnaert.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio