© stefan coenen

© stefan coenen

© stefan coenen

© stefan coenen

© stefan coenen

© stefan coenen

Dames A Basket Lummen kloppen Houthalen!

In een ongeloofelijke thriller van een wedstrijd zetten de Dames A een dikke kers op de taart van een geslaagde sponsoravond.

stefan coenen

Afgelopen zaterdag liep de sporthal van Lummen vol voor twee topwedstrijden van onze A-ploegen. Onze Heren A namen het op tegen Helchteren. In een gelijkopgaande wedstrijd trok Helchteren op het einde aan het langste einde met iets meer reboundkracht en afwerking vanop de vrijworplijn.

Daarna was het de beurt aan onze Dames A om het tegen de ongeslagen leider in eerste landelijke, Houthalen, op te nemen. Met slechts 5 fitte basisspeelsters leek het een schier onmogelijke opdracht te worden. Maar de dames stegen boven zichzelf uit en speelden van de eerste tot de laatste minuut mee voor de overwinning. Houthalen, met diverse speelsters in de rangen die in eerste nationale meespelen, slaagde er niet in Lummen fysiek te breken en slaagde er ook nog eens vakkundig in om hun laatste doelpoging te verknoeien, zodat er verlengingen aan te pas kwamen. Lummen vond zijn derde adem van de avond en deed Houthalen in de touwen belanden met een paar snelle scores. Een oververdiende overwinning die de kritikasters en pessimisten over de toekomst van het damesbasket in Lummen de mond snoert.

De blijvers hebben zoals steeds overschot van gelijk. Het spektakel van de avond werd gevolgd door een aantal sponsors van de club, die tussen de wedstrijden door konden genieten van een pastabuffet. Volle tribunes, spanning en sensatie, iedereen van Lummen meer dan tevreden!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio