Wij testten de ZombieRush: metershoge obstakels en angstaanjagende wezens

Vergeet al de stratenlopen die her en der worden georganiseerd. ‘Obstacle runs’ zijn de nieuwe trend. En hoe kunnen die in tijden van Halloweenverkleedpartijen beter opgefleurd worden dan door angstaanjagende zombies op de lopers af te sturen. Wij gingen zaterdag een kijkje nemen in het Nederlandse Soerendonck, vlak over de grens met Hamont-Achel, waar dat gebeurde tijdens de ZombieRush.

fvranckx

De ZombieRush werd op 1 november voor de eerste keer georganiseerd in onze contreien. Het spel is simpel: de deelnemers krijgen drie rode linten en moeten er na vijf of tien kilometer (afhankelijk van uw conditie) minstens één overhouden om als ‘survivor’ over de meet te komen. Zoniet zijn ze ‘infected’. Onderweg wachten meterhoge klimmuren en diepe putten. Tientallen zombies proberen ondertussen de drie linten van de honderden lopers af te pakken.

We trokken onze sportschoenen aan en deden de test. Na enkele meters werd meteen duidelijk dat het een aartsmoeilijke opdracht zou worden. Het resultaat ziet u in deze videoreportage.