AA GENT - WAASLAND-BEVEREN: 4-1

Buffalo’s kunnen weer scoren tegen W-Beveren

Print
Buffalo’s kunnen weer scoren tegen W-Beveren

Foto: rr

Hein Vanhaezebrouck mag lachen. Zijn Buffalo's wisten voor het eerst in vijf matchen nog eens te winnen, parkeren zich minstens tot vandaag op de tweede plaats in het klassement en lieten bij momenten zien tot wat een perfect uitgevoerde 3-5-2 soms kan leiden. Soms, want constant was het nog lang niet. Al maakte het doelpuntenfestival in het slot veel goed. Tegen Waasland-Beveren werd het 4-1 voor de Buffalo's.

Een takenlijstje, dat is wat Hein Vanhaezebrouck van deze krant meekreeg na de openingsspeeldag bij Cercle Brugge. Toen, eind juni, was AA Gent zoekende. Een ploeg die veel balverlies leed, die de instructies van de nieuwe coach nog niet geheel ter harte nam, die nog geen automatismen kende en die na een zwak debuutjaar in de Ghelamco Arena krampachtig aan de nieuwe voetbaljaargang begon.

Vergeten door te duwen

Drie maanden later zijn de Buffalo's getransformeerd. In positieve zin. Al is de transformatie nog lang niet voltooid. AA Gent toonde gisteren tegen Waasland-Beveren bij wijlen vlagen van de mogelijkheden die deze ploeg heeft. Een ploeg die zich in de openingsfase sterk toonde in de combinatie. Die in de vertrouwde 3-5-2 vlot elkaar vond, onder impuls van een sterke Brecht Dejaegere. Die hoog druk zette en zo ook enkele kansjes afdwong, de beste voor Laurent Depoitre die zich na zeven minuten knap wegdraaide van Siebe Blondelle maar de bal naast de kooi van Gentenaar Colin Coosemans mikte.

Acht minuten later was het wel prijs. Dankzij een strafschop. Een terechte. Benito Raman werd diepgestuurd door Thomas Foket en werd onderuit gehaald door Coosemans. Danijel Milicevic faalde niet. Gent vroeg op voorsprong, het signaal om achteruit te gaan liggen. De Buffalo's -in de vorige matchen goed voor gemiddeld 64 procent balbezit- lieten de bezoekers komen. Tegenaanvallen werden niet benut en Coosemans bleef werkloos. Meer zelfs, het was Matz Sels die aan de bak moest. Eerst nog op een kopballetje van Sawaneh Ibou, maar op de poging van Renaud Emond twee minuten voor tijd had de doelman geen verhaal. De Luxemburger kopte de bal fraai in de korte hoek.

Killer gevonden

Domper voor de goed gevulde Ghelamco Arena. Beterschap gewenst na rust. Maar wanneer het van moeten is, hervalt dit AA Gent in zenuwachtig spel, in trager tempo, in spelers die de o zo belangrijke loopacties iets minder fluks inzetten. In een ploeg die even wakkergeschud moet worden, door een actie van een sterspeler bijvoorbeeld. En die kwam er voor de thuisploeg gelukkig. Milicevic zette een versnelling in, Lepoint zorgde voor een subtiel tiktje, Depoitre troefde Blondelle voor de tweede keer af en schoof de bal voorbij Coosemans. Een spitsengoal, pur sang. Het werk van een echte killer. Victor Vazquez krijgt dan toch gelijk.

Gent bleef nu komen, niet dezelfde fout makend van voor de pauze. Uitblinker Milicevic dook de diepte in en reikte Raman de 3-1 aan op een presenteerblaadje. Ban gebroken bij de bezoekers, tijd voor gallery play bij de thuisploeg. Slag om slinger dook er een Gentenaar op voor Coosemans, maar alleen Raman kon nog scoren. 4-1, de eerste keer vier Gentse goals dit seizoen, Gent voor het eerst in vijf wedstrijden nog eens aan het vieren. Een voorlopige tweede plaats als beloning. En Waasland-Beveren? Die zagen nog David Destorme onterecht met rood naar de kant gestuurd worden en incasseerden een vijfde nederlaag in zes matchen. ‘De mensen binnen de club zijn wat ongerust, maar dat is niet jegens mijn persoon’, vertelde Ronny Van Geneugden in de aanloop naar deze wedstrijd nog. De grond onder zijn voeten is na de passage in de Ghelamco Arena echter weer wat warmer geworden.

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Opmerkelijk:

Hein Vanhaezebrouck kwam net voor de wedstrijd nog een laatste keer terug op de heisa rond zijn vermeende uitspraken tegen Club Brugge-middenvelder Victor Vazquez. De Gent-trainer blijft bij zijn standpunt, maar wil op vraag van zijn voorzitter overwegen om toch geen rechtszaak aan te spannen.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

5' - Emond kreeg een dreun in een luchtduel en moet even naar de kant met een bloedneus.  Na verzorging kan hij snel zijn plaats innemen.

7' - Depoitre draait zich goed vrij van Blondelle en kan alleen richting Coosemans.  Hij twijfelt echter te lang tussen zelf trappen en breed leggen voor Raman.  Hij gaat voor de eerste keuze maar trapt zwak voorlangs.

15' - GOAL! Raman gaat de grote rechthoek, tikt de bal voorbij Coosemans en wordt aangetikt. De bal gaat op de stip! Coosemans kiest de goede hoek, maar Milicevic trapt de bal bijna perfect in de hoek.

26' - Addy zet na een mooie dribbel Emond richting Sels.  Hij moet echter te veel naar die kans van Depoitre gekeken hebben.  Hij legt de bal wel breed voor Destorme, maar Asare kan ontzetten.

43'- GOAL! Renaud Emond scoort voor Waasland-Beveren.
Emond komt aan de eerste paal goed voor zijn mannetje en kopt de bal onhoudbaar binnen.

59' - GOAL! Met de rug naar het doel, houdt hij Blondelle goed af, draait zich dan vrij en trapt laag binnen.
AA Gent opnieuw op voorsprong.

67' - GOAL! Benito Raman scoort voor AA Gent na een mooie aanval van de Buffalo's.
Milicevic zoekt de ruimte op links en zet laag voor.  Aan de tweede paal trapt Raman overhoeks binnen.

68' - RODE KAART! Nog meer pech voor de Waaslanders. Dejaegere laat de bal wegspringen van de borst en hij gaat samen met Destorme met gestrekt been naar de bal. Destorme krijgt meteen rood. Een heel zware sanctie.

83' - GOAL! Depoitre wringt zich voorbij zijn tegenstander. Raman neemt over en stift de bal over de uitgekomen Coosemans.
Raman scoort zijn tweede van de avond.