VHL Haasrode 0 - Noliko Maaseik 3

Noliko wist smet van beker uit

Print
Noliko wist smet van beker uit

Foto: DV

Roeselare blijft na vier speeldagen autoritair leider in de Ethias League. De ongeslagen landskampioen, rond de wederoptredende libero Dejonckheere, strafte Borgworm snel af met 3-0. De setstanden waren 25-13, 25-13 en 25-17. De vierde zege van de koploper is precies het dubbele aantal van Noliko Maaseik, dat zonder kleerscheuren ook met 0-3 wegkwam bij ‘zwart beest’ VHL Haasrode.

De tweede driepunter voor Noliko, na 3-1 thuis tegen Antwerpen, geeft de Knapkoeken een extra lift in de pikorde van de Liga A. Het ‘drama van Haasrode’ herhaalde zich dus niet. Een jaar geleden zinderde een schokgolf voor de Belgische Liga. Maaseik werd in de achtste finale van de Beker van België uitgeschakeld (3-1) door Haasrode, toen actief n de Liga B. Een reeks lager dus. Ondertussen zijn de Brabanders naar het hoogste niveau gepromoveerd.

Maaseik had ook gisteravond lichtjes last van knikkende knieën. Vlot liep het zelden. Dardan Lushtaku startte aan de pass bij de Limburgers. Maar Van Assche en Steenhouwer voerden de forcing in de eerste fase. Via 8-6 naar 13-10 tot een gevaarlijke 23-20. Maaseik speelde te onderkoeld. Toch dichtte Höhne de kloof met twee zuivere aces. Eerder had Niels Huysegoms het duo Padar en Höhne te grazen genomen. Steenhouwer versierde over 23-23 de eerste setbal. Die unieke kans bij 24-23 werd door Sybers echter verkeken. De ingekomen Finoli bediende Jelte Maan op mzzy. En andermaal kraakte VHL receptioneel na een opslagraket van Raymaekers: 24-26.

Kapitein Maan en Matias Raymaekers dwongen VHL al snel tot een time-out langs 2-5 in de tweede set. Een flauwte van de jonge Hongaar Padar gaf de thuisploeg bij 6-6 een injectie. Gelukkig keek Maan klaar voor 7-8. Hij hield zijn team op tempo voor 13-16. Ook krachtpatser Padar sloeg soms gaten in het parket. VHL-coach Kris Eyckmans dook via 15-20 in een time-out. Dries Steenhouwer op Lecat dwong Erik Verstraten langs 20-23 ook tot een dode tijd. Maan dwong de setbal af, Lecat ontweek prima het block: 21-25.

Sybers en Van Assche gingen ook in de derde beurt de strijd aan tot 7-6. Broshog en Maan moesten Maaseik dragen. Stilaan verloor VHL de controle, ook al miste Maaseik drie opslagen in serie. ‘Moeders mooiste’ was deze wedstrijd niet. Lecat knalde in de eindfase raak voor 17-22, Huysegoms blokte nog Höhne af. Een laatste ingreep van Verstraten gaf Maaseik via 19-22 eindelijk de bevrijdende jump. VHL maakte geen punt meer. Höhne met een serviceklapper kon de smet van de beker voor 600 toeschouwers uitwissen: 19-15.

Sets: 24-26, 21-25, 19-25.
Haasrode: Huysegoms, Jansen, Van Assche, Verelst, Steenhouwer, Sybers. Libero: Van Reeth. Kwamen in: Tormans, Verspecht.
Maaseik: Broshog, Maan, Raymaekers, Höhne, Padar, Lushtaku. Libero: Derkoningen. Kwamen in: Finolki, Lecat.