CERCLE BRUGGE - STANDARD 0-1

Watt verlost Standard na flauwe wedstrijd

Print
Watt verlost Standard na flauwe wedstrijd

Foto: PHN

Tony Watt heeft Standard op de valreep drie punten geschonken op het veld van Cercle Brugge. Een flauwe wedstrijd leek op een 0-0 te eindigen, maar in de 88e minuut maakte Tony Watt er zowaar nog 0-1 van. Standard staat op de negende plaats, Cercle blijft dertiende.

De wedstrijd begon bijzonder rustig, met weinig kansen voor beide ploegen. Er zat te veel afval in het spel, enkel na een bijna-owngoal van Faty schrokken de weinige toeschouwers even op. Het was pas op het half uur dat de eerste grote kans werd opgetekend. De Camargo werd alleen voor keeper Werner gezet, maar de doelman van Cercle pareerde het schot. De bal viel echter in de voeten van Jeff Louis, maar de middenvelder van Standard miste onbegrijpelijk voor een lege doelmond.

Cercle ontsnapte, en kon opgelucht met een 0-0 de rust in. Na de rust liep het wat beter bij de Vereniging, via Wils en Kabananga kreeg het enkele kansen op de openingstreffer. Standard moest noodgedwongen veranderingen doorvoeren in de basiself, nadat Igor De Camargo en Jorge Teixeira geblesseerd naar de kant moesten. Na die wissels verzandde het spel van Standard wat, maar Cercle kon niet profiteren.

Net toen iedereen genoegen leek te nemen met een scoreloos gelijkspel, was daar de ingevallen Watt. De Schot viel na de rust in en was grotendeels onzichtbaar, maar twee minuten voor tijd stond hij toch op de goede plaats. Na geklungel in de Brugse defensie viel de bal voor de voeten van de Schot, die niet twijfelde en de 0-1 staalhard tegen de netten trapte. Cercle kreeg in de toegevoegde tijd nog twee kansen op de gelijkmaker, maar doelman Thuram stond op de goede plaats en redde de drie punten van de Luikenaars.

Cercle verkeerde in een goede mood na de 1-2 overwinning tegen Zulte Waregem en leek vanavond op weg naar een punt tegen een zwak Standard, maar daar kan de Vereniging dus naar fluiten. Een late treffer van Watt laat Cercle met lege handen achter.

Opvallend:

Standard werd veroordeeld tot één wedstrijd achter gesloten deuren spelen na de supportersrellen tegen Zulte Waregem en kon vanavond al merken hoe dat aanvoelt. Het Jan Breydelstadion liep namelijk helemaal niet warm voor de komst van de Rouches.

 

Hoogtepunten:

9’ - En daar is eens Cercle Brugge. Kabananga met de mooie actie op links, maar zijn voorzet wordt door Faty over de kooi van Thuram in hoekschop gewerkt.

21’ - Als er één speler ons deze avond opvalt, dan is het wel Faty. De verdediger van Standard strooit met de crosses, maar het vervolg van zijn ploegmakkers laat meestal te wensen over.

36’ - Standard met 2 gigantische kansen op amper 2 seconden tijd. Mpoku zet De Camargo alleen voor Werner, maar de goalie kan de poging pareren. De rebound komt voor de voeten van Louis, maar de middenvelder mist onbegrijpelijk voor open doel. Zo gaat het niet lukken voor de Rouches.

42’ - De match gaat gestaag zijn gangetje. Beide ploegen excelleren in foute passes rond de middenstrook.

46’ - Bij de Rouches is Igor De Camargo in de kleedkamer gebleven en staat Tony Watt nu in de spits. De Braziliaanse-Belg had last van de linkervoet.

56’ - Lumanza komt de geblesseerde Teixeira vervangen. De Portugees van Standard ligt kermend van de pijn op de grond en kan niet meer verder.

68’ - Als er één ploeg in deze tweede helft aansprak mag maken op de overwinning, dan is het wel de thuisploeg. Cercle dringt Standard terug op de eigen helft.

88’ - GOAL - Wat een domper voor Cercle Brugge, want Tony Watt heeft Standard op voorsprong geschoten! Na wat geklungel in de Brugse defensie komt de voeten voor de Schot en hij knalt het leer staalhard voorbij Werner in doel.

94’- D’Haene met de mooie actie slalomt zich een weg door de verdediging van Standard, maar wijkt fel uit. Zijn voorzet-schot wordt door Thuram gered.

95’ - Buyl probeert het met een harde knal vanaf de linkerflank. Thuram kan de bal niet klemmen, maar Kabananga kan er niet bij in de rebound.