JUPILER PRO LEAGUE. Anderlecht zwoegt naar zege, Standard wint in extremis

Print
JUPILER PRO LEAGUE. Anderlecht zwoegt naar zege, Standard wint in extremis

Foto: Photo News

Anderlecht heeft op de dertiende speeldag gewonnen op het veld van Kortrijk. Paars-wit zwoegde zich naar een 2-3 zege. AA Gent won ruim van Waasland-Beveren. De Buffalo’s wonnen met 4-1 van Waasland-Beveren. Standard geraakte maar nipt voorbij Cercle, het werd 0-1. Lokeren won met 5-2 van Charleroi, Oostende met 4-0 van Westerlo.

Bekijk hier alle hoogtepunten en samenvattingen  

Kortrijk - Anderlecht 2-3

Steven Defour mocht paars-wit na tien minuten op voorsprong zetten vanaf elfmeter. També had namelijk een domme fout gemaakt op Acheampong. Anderlecht had het daarna moeilijk en Kortrijk kwam dreigen via Chevalier en Van Eenoo. Het kwam wel goed weg toen Keet natrapte op Mitrovic. Een op het eerste zicht geldig doelpunt van Chevalier werd voor een nog onduidelijke reden afgekeurd. Na de pauze hield Roef Anderlecht recht en Mitrovic zette paars-wit na een uur op 0-2. Tuur Dierckx bracht de spanning opnieuw in de match en had ook de 2-2 aan de voet. Vijf minuten voor tijd zette Kljestan de 1-3 op het bord. Boeken toe voor Kortrijk, hoewel Pavlovic er nog 2-3 van maakte.

AA Gent - Waasland-Beveren 4-1

De Buffalo’s kwamen na een goed kwartier 1-0 voor. Danijel Milicevic opende de score met een penalty na een fout van Coosemans op Benito Raman. Emond zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker, maar na rust nam Gent afstand van Waasland-Beveren. Laurent Depoitre en twee keer Raman zorgden voor de verdiende 4-1 overwinning. Bij Waasland-Beveren kreeg David Destorme twintig minuten voor tijd rood.

Cercle Brugge - Standard 0-1

Faty zorgde al vroeg bijna voor een eigen doelpunt bij Standard, maar de bal ging over het doel van Thuram. De Rouches waren beter maar De Camargo en Louis konden hun kansen niet afmaken. Na de pauze moest Texeira afgevoerd worden en kwam Tony Watt De Camargo vervangen. Standard leek zijn tanden stuk te bijten op Cercle, tot Watt vlak voor tijd toesloeg. Na wat geklungel in de Brugse defensie kwam de bal voor de voeten voor de Schot en hij knalde het leer staalhard voorbij Werner in doel: 0-1.

Lokeren - Charleroi 5-2

De wedstrijd begon vijf minuten later omdat de spelersbus van Charleroi vastzat in de file. Ayanda Patosi zette Lokeren al na vier minuten op voorsprong. François sloeg enkele minuten voor rust de bal uit doel en kreeg rood. Maric zette de penalty om voor Lokeren: 2-0. Neeskens Kebano bracht tien minuten in de tweede helft de spanning terug in de match, maar Vanaken zette Lokeren na ruim een uur op een veilige 3-1. Via opnieuw Patosi en Dutra werd het zelfs 5-1. Kebano zette met zijn tweede van de avond de eindstand op 5-2.

Oostende - Westerlo 4-0

In een gelijkopgaande eerste helft was Oostende een pak efficiënter dan Westerlo. Een goed vrijgelopen Coulibaly kon een hoekschop na twintig minuten binnenkoppen. Vijf minuten voor rust zorgde Berrier met een schoolvoorbeeld van een vrije trap in de kruising voor de 2-0. Na de pauze was het al KVO dat de klok sloeg. Westerlo speelde geen kans meer bij elkaar. Van Langendonck ging in de fout op Canesin en werd zelfs nog douchen gestuurd. Siani zette de penalty feilloos om. Even later kon Coulibaly nog goed doorlopen en Wilmet de 4-0 aanbieden. KVO kwam geen moment meer in de problemen en pakt zo eindelijk nog eens drie punten na vijf speeldagen zonder.