Tessenderlo Group bouwt nieuwe fabriek in VS

Print
Tessenderlo Group bouwt nieuwe fabriek in VS

Foto: Karel hemerijckx

Ham -

Tessenderlo Kerley, de Amerikaanse chemiedochter van Tessenderlo Group, breidt verder uit en gaat een nieuwe fabriek bouwen in East-Dubuque, in de Amerikaanse deelstaat Illinois. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

In de nieuwe productie-eenheid zal ammoniumthiosulfaat, een vloeibare meststof, worden geproduceerd. Dat product wordt door Tessenderlo op de markt gebracht onder de naam Thio-Sul.

“In de VS nemen we een leidende positie in op het vlak van vloeibare meststof”, zo legt communicatieverantwoordelijke Lars Vervoort uit. “Ook in die regio in de VS kende ons product al een groeiend succes, maar we hadden er nog geen productiecapaciteit.”

Tessenderlo Kerley beschikt momentaal al over negen sites in de VS. De vestiging in Illinois, in het middenwesten, moet vanaf de tweede helft van 2016 operationeel zijn. In die nieuwe fabriek zullen dan een vijftiental mensen worden tewerkgesteld. Financiële details over de operatie werden niet bekendgemaakt. Maar Vervoort benadrukt wel dat het gaat om een “significante investering”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio