300 inwoners in het donker...

Print
300 inwoners in het donker...

Foto: Suzy Schrijvers

Loksbergen

Halen - Op zaterdag 25 oktober vond opnieuw de kindvriendelijke halloweentocht van het oudercomité De Regenboog plaats. Gedurende enkele uren werden zowel groot als klein ondergedompeld in een spooky sfeer met heksen, tovenaars, vampieren en monsters. Hoewel het Oudercomité dit jaar op de proppen kwam met een nieuw concept, mag ook deze editie als zeer geslaagd de geschiedenisboeken in gaan.

Hoewel de weergoden de organisatie op de proef stelde door de dag bleek het een groot aantal griezelwandelaars niet tegen te houden om de tocht in het donker aan te gaan en af te zakken naar de parochiezaal. Tussen 17.00 en 20.00 uur werden zowel ogen als smaakpupillen op de proef gesteld door het wormenbrood, de eetbare oogbollen, de bloederige pancakes, de pompoensoep,… Voor de dorstigen onder hen was er dit jaar bovenop de gebruikelijke drank de optie op een bloedrode dampende halloweenpunch of vuurdrank. Tussendoor kon iedereen kiezen voor een grime of airbrushtattoo naar keuze en genieten van de geweldige goochelshow van Dokter 13.

En toen werd het droog, stil en zacht buiten, tijd om te vertrekken dus… Omringd door allerlei lichtjes en mooi versierde huizen baanden de allergriezeligsten onder hen zich een weg doorheen de straten van Loksbergen. Opnieuw hebben vele inwoners gezorgd voor extra sfeer door de prachtige decoraties aan hun huis, oprit, gazon, vensters of zelfs aanhangwagen. Aangekomen aan de tussenstop met gratis drankstand werd men onthaald door een prachtig halloweentafereel. De fantastisch uitgeholde pompoenen van de leerlingen van het vijfde en zesde maakten de setting compleet. De leerlingen mogen terecht zeer fier zijn dat hun bijdrage de wandeling elk jaar opnieuw net dat ietsje meer geeft.

Het recept van de halloweenwandeling was vooraf grondig voorbereid door het oudercomité. Niet alleen de decoratie, maar zeker het talrijk aantal verklede aanwezigen, de goochelshow, de halloweenhapjes en –drankjes waren de juiste ingrediënten om een meer dan geslaagd halloweenevent af te leveren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio