Standard had contact met Mazzu (Charleroi) in zoektocht naar trainer

Print
Standard had contact met Mazzu (Charleroi) in zoektocht naar trainer

Foto: BELGA

Standard heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe trainer contact gehad met Felice Mazzu, de coach van Charleroi. Die haakte echter af. Dat bevestigen beide clubs aan Sudpresse. Standard ontkent echter dat het zelf contact opnam met Mazzu, maar zegt dat de coach van Charleroi zelf liet weten ‘meer dan geïnteresseerd te zijn’.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De toenadering tussen de twee vond afgelopen weekend plaats. Zowel de directie van Charleroi als die van Standard bevestigen aan Sudpresse dat de Rouches gepraat hebben met Mazzu, maar verder lopen hun versies uiteen. Volgens de Zebra’s aarzelde Mazzu geen seconde en wees hij het aanbod van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet af.

Standard geeft echter een andere versie van de feiten: nadat Duchâtelet Mehdi Bayat, sterke man bij Charleroi contacteerde, kreeg hij te horen dat een vertrek van Mazzu naar de Vurige Stede onbespreekbaar is. Voor Duchâtelet was volgens de Luikenaars de zaak toen gesloten, maar daarop kreeg hij een telefoontje van... Mazzu zelf. Die zei dat hij meer dan geïnteresseerd was in het aanbod van Duchâtelet, maar liet die laatste vervolgens zitten nadat hij bij Charleroi een aanzienlijke loonsverhoging kreeg.