-

Doelpunten uit Standard-Zulte Waregem blijven behouden

Print
Doelpunten uit Standard-Zulte Waregem blijven behouden

Foto: BELGA

De Pro League heeft woensdagavond in een persbericht extra duiding gegeven bij de zaak rond de stopgezette wedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem na supportersrellen. ‘Alle wedstrijdfeiten, zoals de zeven gele kaarten, de doelpunten, enzovoort, die op het wedstrijdblad werden ingevuld, blijven van kracht, onafhankelijk van de uitspraak’, zo staat in het persbericht van de Pro League te lezen.

De Pro League wacht de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) niet af om te stellen dat de doelpunten van Theo Bongonda, James Troisi en Paul-José Mpoku in de bewuste match van 19 oktober zullen blijven meetellen in de klassementen. Het BAS zal, na het beroep van Standard tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Buitengewone Kamer van de KBVB, beslissen of de Rouches een partij achter gesloten deuren moeten spelen en/of de wedstrijd op een 0-5 forfaitscore eindigt.

Voor de officiële stand van de Jupiler Pro League wordt wel nog gewacht op de uitspraak van het BAS. Dat zal beslissen wie de drie punten toegewezen krijgt. Voorlopig staan Standard en Zulte Waregem met één wedstrijd minder op de tabellen.

Lees meer over Standard Luik