Een blik in het kinderkamp van ISIS

Print
Een blik in het kinderkamp van ISIS

Sommige kinderen wandelen het ISIS-trainingskamp buiten als zelfmoordterrorist. Foto: twitter

In het noordoosten van Raqqa hebben ISIS-strijders een trainingskamp opgericht voor kinderen jonger dan zestien jaar. Sommigen onder hen wandelen er na een tijdje buiten als zelfmoordterrorist.

ISIS-strijders verkopen het trainingskamp aan de ouders als een soort ‘scoutsclub’, waar de kinderen onder meer over de islam en de Koran zullen leren. Een tactiek die duidelijk in de smaak valt, want het trainingskamp telt intussen al zo’n driehonderd kinderen.

In het kamp krijgen ze gevechtstechnieken aangeleerd en worden ze volledig ondergedompeld in de ISIS-ideologie. Om hun opleiding succesvol te beëindigen, moeten ze een ISIS-gevangene vermoorden.

Gekidnapt

Maar niet iedereen liet zich door een smoes naar het kamp lokken. Volgens de Syrische activist Ibrahim al-Raqqawi zitten er ook gekidnapte kinderen in het kamp. Dat vertelde hij aan de krant Telegraph.

‘Tijdens hun opleiding worden de recruten opgedeeld in twee groepen: sommigen worden opgeleid tot zelfmoordterrorist, anderen tot gewone strijders. Ze leren er onder meer werken met zware machinegeweren.’

Zonder verpinken

‘Het is vreselijk om te zien hoe die kinderen op korte tijd heel erg veranderen. We krijgen op die manier een generatie die vreselijke handelingen verricht zonder verpinken’, gaat al-Raqqawi voort.

Er bestaat weinig beeldmateriaal van het kinderkamp. Maar dinsdag verschenen op het Twitter-acount van de Nederlandse oorlogsjournalist Harald Doornbos toch enkele foto’s.