O’Sullivan stoomt door naar kwartfinales

Print
O’Sullivan stoomt door naar kwartfinales

Foto: AFP

Ronnie O’Sullivan heeft zich woensdag in het Chinese Chengdu geplaatst voor de kwartfinales van het International Championship snooker. Het nummer vier van de wereld won in de achtste finales met riante 6-1 cijfers van de Chinees Li Hang.

‘The Rocket’ speelde net als in de tweede ronde een voortreffelijke wedstrijd. Na een 59 break in het openingsframe stelde Hang (WR-68) met een 88 break gelijk. Vanaf het derde frame kwam O’Sullivan in zijn ritme, waarbij hij achtereenvolgens breaks noteerde van 90, 50, 63 en 53. In zijn kwartfinale neemt hij het op tegen de Welshman Mark Williams (WR-22), die de Engelsman Sam Baird (WR-77) met 6-4 versloeg.

‘Mark is één van de grote spelers’, verklaarde O’Sullivan. ‘Hij heeft al een pak grote toernooien gewonnen en staat er dikwijls op de belangrijke momenten. Er zijn zo van die wedstrijden waar je naar uitkijkt. Ik ben klaar voor het duel.’

De Noord-Ier Mark Allen (WR-8) neemt het in de kwartfinales op tegen de Welshman Michael White (WR-28). Verder staat Marco Fu (WR-9) uit Hongkong, de verliezende finalist van 2013, tegenover de Engelsman Robert Milkins (WR-19). Diens landgenoot Ricky Walden (WR-11) geeft tot slot de Schot Jamie Burnett (WR-51) partij.