IS executeert 46 leden van Iraakse soennitische stam

Print
IS executeert 46 leden van Iraakse soennitische stam

Strijders van een plaatselijke stam vechten tegen IS in het Iraakse Haditha. Foto: REUTERS

In de Iraakse provincie Anbar hebben militanten van Islamitische Staat (IS) 46 leden van de Albounimer-stam geëxecuteerd hebben. Dat hebben een plaatselijk stamhoofd en een dokter woensdag bevestigd. Beelden van de executie zouden moeten dienen als waarschuwing voor andere stamhoofden.

De leden van de Albounimer-stam zouden doodgeschoten zijn in de Noord-Iraakse stad Hit. Een dokter in het ziekenhuis van Hit bevestigde het aantal slachtoffers. Het soennitische IS, dat het grootste deel van de provincie Anbar controleert, heeft de geloofsgenoten geëxecuteerd omdat ze ten strijde trokken tegen IS.

Een video die beelden van de executie zou bevatten, verscheen op Twitter. Daarop zijn meer dan 30 mannen te zien, op een rij in het midden van de straat, met overal bloedvlekken op de grond. De slachtoffers zijn blootsvoets, de meeste zijn geblinddoekt en met de handen achter de rug gebonden.

Verschillende soennitische stamhoofden hebben sinds de opkomst van IS in Irak gevraagd aan de internationale coalitie, die sinds begin luchtaanvallen uitvoert in Irak en Syrië, om ook grondtroepen te sturen.