Vakantie

Zeven last-minute uittips voor de herfstvakantie

Print
Zeven last-minute uittips voor de herfstvakantie

Foto: Shutterstock

De herfstvakantie is al halverwege, maar niet getreurd: ouders en hun kinderen kunnen nog tal van leuke dingen doen. Wij zetten de leukste initiatieven op een rij.

- De Nacht Wacht in Gent -

Wat gebeurt er nadat het museum De wereld van Kina de deuren heeft gesloten? Vreemde dingen, dat is zeker. Er verdwijnen opgezette nachtdieren en er hangt een raar sfeertje in de zalen. De geheimzinnige dames Nachtemie en Arachnasara dwalen er rond en trakteren kinderen op duistere verhalen en spinnensoep.

Waar? De Wereld van Kina: De Tuin, Berouw 55, 9000 Gent
Wanneer? 29/10 en 30/10 van 17:30 tot 21:00
Prijs: 2 euro voor kinderen jonger dan 12, 4 euro voor volwassenen
Info: www.dewereldvankina.be

- Film in Wilrijk-

Hoezo filmfestivals zijn alleen voor volwassenen? Neen hoor: in Wilrijk kunnen jongeren naar de vijfde editie van het Cinekids Festival. Centraal thema dit jaar is het dierenrijk. Onder meer de Oscargenomineerde Ernest et Célestine staat op het programma.

Waar? De Kern, Kern 18, 2610 Antwerpen
Wanneer? van 29/10 tot en met 2/11
Prijs? 5 euro
Info: www.ccdekern.be

- Muziekkenners in Roeselare -

Dansen, zingen, spelen: kinderen die zich graag creatief bezighouden met muziek kunnen naar De Spil in Roeselare, waar de Twinkelweek plaatsvindt. Hier wonen ze jazzconcerten bij en kunnen ze op symfolliestocht met Nele Goossens en Herman Verbrugghen.

Waar? De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer? 25/10 tot en met 2/11
Prijs? Varieert
Info: www.despil.be

- Herfstkriebels in Bokrijk -

De herfstvakantie kan je in stijl  afsluiten met de hele familie. Op 1 en 2 november wordt het park extra griezelig, maar verwacht je niet aan zombies en andere monsters. Hier wordt rond ‘grumor’ gewerkt: een gezonde dosis grappige griezelverhalen die niemand echt bang maken.

Waar? Domein Bokrijk, Herkenrodeplein 1, 3600 Genk
Wanneer? 1/11 en 2/11
Prijs? 7,50 voor kind jonger dan 12, 9,50 euro voor volwassene (in voorverkoop)
Info: www.herfstkriebels.be

- Maskers maken in Hasselt -

De paspoppen in het Hasseltse Modemuseum hebben geen gezichten, maar tijdens de herfstvakantie wel. Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen in de tuin van het begijnhof op zoek naar herfstmaterialen om een huiveringwekkend masker te maken.

Waar? Modemuseum, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt
Wanneer? 31/10 van 10:00 tot 16:00
Prijs? 8 euro
Info: www.modemuseumhasselt.be

- Stockverkoop in Antwerpen -

Heb je zelf toevallig een dagje vrij tijdens de herfstvakantie of ben je lerares? Dan kan je designerkleding scoren aan een budgetvriendelijke prijs. Merken zoals Iro, Sessùn, Marie-Sixtine, Leon&Harper, Humanoid, Hoodiebuddie, Suit, Franklin&Marshall en Ragwear zijn eind oktober en begin november verkrijgbaar voor een fractie van de prijs. Let wel: je kan de stuks enkel cash betalen.

Waar? Stijfselstraat 5, Antwerpen
Wanneer? Op 30/10 en 31/10 van 11u00 tot 20u00 en op 1/11 van 12u00 tot 18u00.
Prijs? Gratis

- Herfstkleuren kijken in Meise -

Goudgeel, wijnrood, kastanjebruin en feloranje zijn de herfstkleuren bij uitstek. De Plantentuin in Meise heeft nu een speciaal parcours uitgestippeld langs de mooiste bomen in herfstkleuren. Een leuke wandeling met fotogelegenheden voor ouders en hun kinderen tijdens de herfstvakantie.

Waar? Plantentuin, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Wanneer? Elke dag van 9u30 tot 16u30
Prijs? 6 euro
Info: www.botanicgarden.be

Niet te missen