Twee agenten aangevallen door uitbaters tankstation

Print
Genk -

Vanmiddag zijn twee politieagenten van de politiezone Midlim in Genk het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De agenten werden aangevallen door twee werknemers van een benzinestation toen ze er een routinecontrole wilden uitvoeren.

De agenten kregen rake klappen en moesten met zware verwondingen, wellicht breuken in het gezicht, naar het ziekenhuis worden gebracht. De daders zijn twee Genkenaren van 20 en 37 jaar oud. Een derde werknemer weet niet wat de aanleiding was voor het incident. "Een collega was een broodje gaan halen en er leek niets aan de hand. Ik weet niet wat er gezegd is geweest. Ik snap niet hoe het uit de hand kon lopen. Het zijn de vriendelijkste mensen die ik ken, maar ineens is het ontploft", vertelt hij aan TV Limburg.

De politievakbond VSOA noemt het incident “de zoveelste daad van weerspannigheid en aanval ten aanzien van legitieme politieopdrachten”. De bond verwacht van de bestuurlijke overheid en de gerechtelijke overheid strenge maatregelen ten aanzien van deze verwerpelijke daden ten aanzien van politiediensten. “Geweld tegen gezagsdragers kan en mag niet getolereerd worden. Wij verwachten dan ook een uiterst repressief beleid vanuit justitie.”

Burgemeester Wim Dries noemt het geweld onaanvaardbaar. Hij heeft het volste vertrouwen in het parket. De Tongerse onderzoeksrechter heeft de daders aangehouden. Ze verblijven momenteel in de gevangenis van Hasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio