Ledenfeest Okra Molenbeersel

Print

Molenbeersel

Kinrooi - Op vrijdag 24 oktober 2014 was er het jaarlijks ledenfeest voor de Okra-leden in zaal Molendorp. En 76-tal deelnemers werden door voorzitter Pierre Deckers hartelijk ontvangen met een welkomstwoord.

Dit ledenfeest stond in teken van 'Optimisme' en 'Humor' en al vlug werd Irene Thoelen - Vanoppen aangekondigd met een lezing over 'Gezond Optimisme'. Zij trachtte de aanwezige leden een inzicht te verstrekken om in het dagelijks leven een positieve levenshouding te verwerven. Een glas kan half vol zijn, dan ziet men de mogelijkheden, maar het kan ook half leeg zijn, en dan ziet men enkel de beperkingen. De 4 basisemoties (bang, boos, bedroefd en blij) werden ook besproken.
Irene gaf aan dat we onszelf vaak kunnen genezen door de manier van denken en vertelde hoeveel geheugens ieder mens bezit. Buiten het korte- en langetermijngeheugen bezit ieder nog het Limbisch geheugen. In dit geheugen situeert zich ons emotioneel gedragspatroon zoals sympathie, stemmingen,... met aanwezigheid van de gelukshormonen die je reeds bezit vanaf je geboorte. 20 % van de geboren mensen hebben deze gelukshormonen uitgebreid meegekregen en worden in de volksmond 'Optimisten' genoemd. 60 % van de bevolking heeft minder gelukshormonen meegekregen en is hierdoor wisselvallig, zoals het weer in Molenbeersel.
De overige 20 % hebben er veel minder meegekregen en worden de 'pessimisten' genoemd. Ook is volgens Irene lachen ontspannend en gezond, waardoor je stress kan onderdrukken. Irene Thoelen heeft de aanwezige leden 1,5 uur op humoristische wijze proberen te leren accepteren dat niet alles verloopt zoals we het willen.
Met spreuken van de bond zonder naam heeft zij deze lezing afgesloten, waarna ze op een stevig applaus werd getrakteerd.
Voordat het tweede gedeelte van de middag werd ingezet, was er eerst nog een pauze voorzien met koffie, broodjes en lekkere vlaai. Na dit alles te hebben verwerkt, was het de beurt aan onze plaatselijke humorist en entertainer Henri Deckers.
Deze heeft uit zijn repertoire de liedjes van de 'krikkebermkrakers', “Pa en Ma”, “Aan het strand stil en verlaten”, “Toen ich nog een junkske waas” in zijn gekende stijl gebracht. De leden laten genoten van zijn optreden.
Als laatste onderdeel van dit ledenfeest was er de gratis tombola. Ieder lid had tijdens de pauze een lotje ontvangen en voor iedereen was er een prijs voorzien.
Het Okra ledenfeest 2014 is door ieder aanwezig lid als geslaagd bestempeld.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio