50enM op bezoek bij het Europees Parlement

Print
Maaseik - Met een hele bus vol waren we te gast in het Europees Parlement van Brussel. Het was een hele belevenis omdat juist die dag ook het afscheid was van voorzitter Herman van Rompuy.

Onze gidsen vertelden honderduit en we hebben veel gezien en beleefd. Indrukwekkend en voor een ieder die dit leest een aanrader om dit ook eens te doen. Tussen de werkelijkheid en wat de media allemaal vertellen, is er een groot verschil. Goed dat er een verenigd Europa is. Aansluitend bezochten we het prachtige Kasteel van Gaasbeek, de voormalige woonst van de Graaf van Egmond die omwille van zijn strijd tegen elke vorm van onverdraagzaamheid en autoritair bestuur op de Markt van Brussel samen met de Graaf van Horn werd onthoofd. Europa toen en na de vele grote oorlogen in de afgelopen eeuwen, is een wereld van verschil. Een verenigd Europa is een zegen. Het was een zonnige en mooie dag uit, die ons nog lang zal bijblijven .De eerstvolgende daguitstap naar Antwerpen is totaal uitverkocht. Voor de daguitstap naar Trier, 10 december, zijn er nog enkele plaatsen vrij. 4 november bezoeken we de tentoonstelling De Vikingen in Tongeren en ook hier zijn er nog plaatsen vrij. Te noteren is ons kerstfeest op 19 december. We bezoeken de Vinostore van de familie Baeten in Maaseik, proeven een glaasje en laten ons het uitgebreide Kerstdiner smaken in Het Kasteel van Wurfeld. Het meisjeskoor uit Maaseik, Artemis, en een speciale gast zullen ons feest opluisteren.Voor vervoer vanuit Maaseik is gezorgd. 

Meer weten? Kijk dan eens bij Fedos.be en dan naar 50enM of ontvang onze laatste ledenbrief en bel met Yvonne 089/56.40.86 of Simone 089/56.42.02 of Elvire 0476/31.16.44 of mail naar 50enm@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio