De eerste Lommel Proms met The Voice van Vlaanderen en folkmuziek in een klassiek jasje

Print
De eerste Lommel Proms met The Voice van Vlaanderen en folkmuziek in een klassiek jasje

Foto: Nele Mannaerts

Lommel - Op zondag 9 en maandag 10 november organiseert de Lommelse Nieuwe Harmonie voor het eerst de Lommel Proms.

Een unieke muzikale happening in CC De Adelberg, met een even unieke combinatie van pop, folk en klassieke muziek. Twee deelneemsters aan de eindronde van The Voice van Vlaanderen brengen pop- en rocksongs in een klassiek jasje. Ook de folkmuziek van Rustling Cane krijgt een klassiek vest aangemeten.

Talent van eigen bodem
Tijdens de Lommel Proms tonen een tiental solisten uit Lommel en omstreken onder leiding van dirigent Harold Lenssen hun muzikaal kunnen. Twee van deze solisten zijn Nikita Wilms en Eva Hendriks. Beide schitterden tijdens de eindronde van The Voice van Vlaanderen. Net als op tv, brengen ze tijdens de Lommel Proms enkele gesmaakte covers. Met dit verschil: nu krijgen ze de bijzondere begeleiding van een klassiek geschoold orkest, De Nieuwe Harmonie.
Ook jonge talenten Pauline Slangen, Charlotte Dyckmans en Indira Berghmans, jeugdig geweld Gert Peeten en Marjolein Lenders, de mannen van koor Lokomotief en ander mannelijk geweld: Danny Vandenberk en Lot Engelen zullen samenwerken met de Nieuwe Harmonie om een geslaagd programma neer te zetten!
En last but not least zal de bekende folkband Rustling Cane voor de gelegenheid ook een klassiek vest aanpassen. Ze brengen eigen nummers en folk klassiekers. Songs waarbij u de handen en benen niet kan stilhouden. Ook traditionele promsklassiekers als ‘Music was my first love’, songs van The Beatles, Adèle en Deep Purple passeren de revue.

Een vruchtvolle samenwerking
Twee avonden Proms, dat krijg je niet zomaar op een podium. Er gaat heel wat voorbereiding en samenwerking aan vooraf. De Nieuwe Harmonie is alvast blij dat het stadsbestuur mee haar schouders onder dit uniek muzikaal gebeuren zet. “Met een projectsubsidie willen we de Nieuwe Harmonie goed op weg helpen om van dit evenement een uniek gebeuren te maken”, verduidelijkt schepen van cultuur Rita Phlippo. “De eerst keer is natuurlijk altijd bijzonder, maar ik heb mijn ticket al een tijdje klaar liggen. De Proms in Lommel, met muzikaal talent om ‘u’ tegen te zeggen, dat wil ik voor geen geld missen.”
Volop repeteren
Dirigent Harold Lensen heeft letterlijk de handen vol met de repetities. “De hele maand oktober staan er repetities op het programma”, verduidelijkt hij. “Dat kan natuurlijk niet anders. Het moet helemaal ‘af’ zijn op 9 en 10 november. Mocht iemand van de pers graag de sfeer opsnuiven tijdens één van de repetities, voor een voorsmaakje van de Lommel Proms, kan men ons altijd contacteren.”

Meer info
Lommel Proms vindt plaats op zondag 9 en maandag 10 november 2014 om 20u in Cultuurcentrum De Adelberg . Toegangskaarten kosten €12 in voorverkoop en €15 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar betalen respectievelijk €6 en €8. Je kan kaarten bestellen via lommelproms@gmail.com, of op 011/541630.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio