Fit & Gezond

Model toont haar extreem smalle taille

Print
Model toont haar extreem smalle taille

Foto: Screenshot Youtube

Model Kelly Lee Dekay (27) uit New York is dol op de cartoonfiguren Jessica Rabbit en Storm uit X-Men, en in het bijzonder op hun slanke taille. Ze droomde ervan om er op een dag ook zo uit te zien en droeg zeven jaar lang een korset. Nu heeft ze met een omtrek van 40,64 centimeter een van de smalste tailles ter wereld.

'Ik vind het interessant om te zien hoe een stuk stof en staaldraad je lichaam zo kan manipuleren', zegt Kelly in een interview met Barcroft Tv. Ze draagt haar korset enkele uren per dag, ook tijdens het sporten. Door de jaren heen is haar taille centimeters versmald en schommelt de omtrek ervan tussen de 40 en 45 centimeter. Verder wil de Amerikaanse, die toegeeft dat haar ribben samengeperst worden, niet gaan. 'Ik ben meer dan tevreden met het resultaat.'

Kelly is niet de enige die haar zandloperfiguur heeft gemanipuleerd. Ook Kim Kardashian zou deze techniek toepassen. De Duiste Michele Kobke droeg dan weer drie jaar lang - dag en nacht - een korset. Haar taille slonk van 63 centimeter naar 53 centimeter. Met korset heeft ze slechts een omtrek van veertig centimeter. De vrouw met de smalste taille ter wereld is Cathie Jung. Zij heeft een taille-omtrek van slecht 38 centimeter. Dokters waarschuwen voor de enorme gezondheidsrisico’s zoals problemen met de vertering en ademhalingsmoeilijkheden door samengeperst organen.

 

 

A photo posted by Kelly Lee Dekay (@kellyleedekay) on

 

A photo posted by Kelly Lee Dekay (@kellyleedekay) on

Niet te missen