Coach Stojanovic riskeert schorsing, Lierse weigert

Print
Coach Stojanovic riskeert schorsing, Lierse weigert

Foto: BELGA

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Lierse-trainer Slavisa Stojanovic woensdagvoormiddag een schorsingsvoorstel van één speeldag gedaan. Daardoor zou Serviër de uitwedstrijd op KV Kortrijk op 8 november moeten missen. Lierse weigerde echter het voorstel tot minnelijke schikking.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Stojanovic werd in de wedstrijd van dinsdagavond tegen RC Genk (3-0 nederlaag) naar de tribunes gestuurd door scheidsrechter Wim Smet, omdat hij zwaar protesteerde tegen diens beslissingen. Smet keurde onder meer een doelpunt van Genk-spits Hervé Kagé onterecht goed, en deelde ook twee rode kaarten uit aan de Pallieters, iets waar de coach van Lierse niet mee kon lachen.

Het Bondsparket vervolgt Stojanovic nu voor ‘misplaatste uitlatingen en gebaren’, en wil de coach schorsen van 5 november tot en met 11 november, waardoor hij de partij tegen KV Kortrijk op 8 november van op de tribune zou moeten beleven. Ook is er een geldboete van 400 euro met het voorstel gemoeid.

Lierse weigert het voorstel en zal zijn coach komende dinsdag (4 november) verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Ook assistent-trainer Milos Kostic kreeg een sanctie voorgesteld, zij het louter een geldboete van 400 euro voorwaardelijk en 400 euro effectief.