Fit & Gezond

Zoveel mag je eten vooraleer je in één dag bijkomt

Print
Zoveel mag je eten vooraleer je in één dag bijkomt

Foto: SHUTTERSTOCK

We maken het allemaal wel eens mee. Zo'n dag waarop je alles wat ongezond of dikmakend is in ijltempo naar binnen werkt. Achteraf heb je natuurlijk spijt, maar zo erg blijkt dit nu helemaal niet. Want de kans dat je onmiddellijk aankomt na een vreetpartij is quasi onbestaande.

Wanneer je jezelf te buiten bent gegaan aan vetrijke of suikerrijke snacks, heb je vaak het gevoel dat je meteen je volledige dieet aan de knoppen hebt geholpen. Dat is echter onzin, zo blijkt. Samantha Cassetty, een Amerikaanse voedingsdeskundige gaf in Women's Health Magazine een verhelderend interview waaruit blijkt dat het quasi onmogelijk is om op één dag tijd gewicht aan te komen.


'Om in één dag tijd effectief kilo's bij te komen, zou je gemiddeld 3500 extra calorieën naar binnen moeten werken. Dat is echt ongelooflijk veel, want op een normale dag neem je gemiddeld 2000 calorieën op. Om dit te bewerkstelligen, zou je bovenop je normale maaltijden en snacks nog eens drie glazen wijn, twee kippenvleugels, een zak chips, een groot stuk kaas, een hamburger en een stuk chocoladecake moeten eten.'


Lukt zelfs dat jou op een slechte dag, dan kan je 's anderdaags met een gerust gemoed je gezonde levensstijl terug oppakken. Want als je de dag nadien opnieuw gezond eet, is de kans werkelijk echt zeer klein dat de gevolgen van jouw vreetbui ook echt aan de heupen zijn blijven plakken.

 

Niet te missen