“Dit Spartacustracé heeft niks dan nadelen”

Print
“Dit Spartacustracé heeft niks dan nadelen”

Een dertigtal buurtbewoners voerde protest op de gemeenteraad. Foto: DJ

Hasselt -

Op de gemeenteraad van Hasselt dinsdagavond is de Spartacuspassage in de stad goedgekeurd. Op drie stukken na toch. Over die drie passages in de binnenstad zijn de stad, Wegen en Verkeer en De Lijn het nog niet eens.

De goedkeuring van het plan lokte heel wat tumult uit op de gemeenteraad, van zowel oppositie als ontevreden buurtbewoners. De drie passages waar nog geen eensgezindheid over bestaat zijn de stukken Koningin Astridlaan tot het kruispunt met de Blijde Inkomststraat, vanaf halverwege het project Stadshaven tot halverwege de zone Kempische Kaai-Kempische Steenweg, en vanaf de Badderijstraat tot voorbij het kruispunt met de Elfde Liniestraat, het Dusartplein dus. Er zijn dus verdere onderhandelingen en eventueel aanpassingen nodig.

In totaal werden 49 bezwaarschriften ingediend tegen de passage van de Spartacustram door de stad. Vooral in de Heilig Hartwijk blijkt de doortocht voor problemen te zorgen. Ook vanuit de oppositie was het verweer hevig. Lies Jans (N-VA) klaagde onder meer de gebrekkige communicatie van de stad naar haar bewoners en het ontbreken van elke zoektocht naar een mogelijk ander tracé voor de tram aan. Voor Laurence Libert (Open Vld), zelf lid van de raad van bestuur van De Lijn, moet de stad haar huiswerk overdoen. “Wij zijn voor Spartacus, maar dit tracé heeft niks dan nadelen.”

Lees vandaag in Het Belang van Limburg alles over het protest tegen de huidige versie van het Spartacustracé.