Mode

Modellen in lingerie van Victoria's Secret choqueren

Print
Modellen in lingerie van Victoria's Secret choqueren

Foto: REUTERS

Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret pakt wel vaker uit met topmodellen die weinig om het lijf hebben. Toch zet de recente campagne met de titel ‘The Perfect Body’ kwaad bloed bij heel wat vrouwen in de Verenigde Staten.

Het lingeriemerk lanceert een nieuwe reeks beha’s met de naam ‘Body’. De nieuwe reclameslogan is dan ook het grappig bedoelde ‘The Perfect Body’. Maar de meest recente reclamecampagne kan niet op veel publieke bijval rekenen.

Drie Amerikaanse meisjes voeren dan ook strijd om de nieuwe reclamecampagne met daarop drie graatmagere modellen uit het straatbeeld weg te halen. Ze noemen de campagne 'onverantwoordelijk' en vrezen dat dit de onzekerheden van jonge vrouwen over hun lichaamsbeeld zal voeden wanneer zij niet binnen het klassieke schoonheidsbeeld passen.

De petitie werd eerder deze week op change.org gelanceerd. De actievoerders eisen een verontschuldiging van het lingeriemerk en hopen dat het merk alsnog beslist om het campagnemateriaal uit het straatbeeld te verwijderen.

Bekijk hieronder de bewuste campagnefoto

Niet te missen