Expo: de dorpen van Riemst in '14-'18

Print
Expo: de dorpen van Riemst  in '14-'18

Foto: Miranda Gijsen

Riemst - Je kan/kon er echt niet naast kijken: heel Limburg en bij uitbreiding heel België staat dit jaar in het teken van de herdenking van WO I. Precies 100 jaar geleden begon deze vreselijke oorlog.

We naderen stilaan de apotheose van het herdenkingsjaar in de vorm van een grote eindtentoonstelling. Op deze tentoonstelling stellen we je op een unieke wijze de bijna 500 Riemster oud-strijders uit WO I voor. Er is ook aandacht voor de wijze waarop Riemst en zijn inwoners de Groote Oorlog beleefden en welke impact dat had op het dagelijks leven. Aan de eindtentoonstelling is ook een kunsttentoonstelling gekoppeld waar lokale kunstenaars hun werken exposeren over het thema WO I.

Praktisch

Zaterdag 8, zondag 9 en dinsdag 11 november, telkens van 13.00 u. tot 18.00 u. in het cafetaria van zaal 't Paenhuys, Paenhuisstraat 11, Riemst. De toegang is gratis!

Als je met een groep van minstens 15 personen de tentoonstelling begeleid wenst te bezoeken, kan dat op maandag 10 november tussen 13.00 u en 18.00 u. Reserveren is wel noodzakelijk bij dhr. Ludo Melard - tel. 012 23 20 80

Boek 'Aan mijn geachte familie'

Deze publicatie - samengesteld door het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Riemst (GOGRI) - geeft van alle bijna 500 Riemster oud-strijders uit WO I een korte biografie. Voor een kleine plattelandsgemeente als Riemst is dat een duizelingwekkend cijfer! Daarnaast bevat de rijk geïllustreerde publicatie verhalen over het oorlogsleven van alledag.

Je kunt deze publicatie vanaf zaterdag 8 november kopen op de eindtentoonstelling of nadien bij de dienst Vrije Tijd - Tongersesteenweg 8, Riemst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio