Interieur

TREND. Een toets goud, zilver of koper in je interieur

Print
Goud, zilver en koper zijn al enkele seizoenen vaste waarden in het interieur en dat zal wel nog even zo blijven. Hier en daar een subtiel vleugje goud of zilver binnen een minimalistisch kader of liever een overdaad aan glamour in een barok interieur ... het kan allemaal.

Denk je bij goud in de woning steevast aan kitchy Hollywoodinterieurs uit de jaren vijftig? Dan heb je het goed mis. Goud, zilver en koper zorgen voor een unieke interieurlook, die soms rijkelijk of glamoureus, maar ook industrieel en exotisch genoemd kan worden. Combineer naar hartelust en creëer een warme thuis naar jouw persoonlijke smaak.

Hanglampen in koperkleur

Een hanglamp is een absolute blikvanger in het interieur. Ze zorgen niet enkel voor aangename sfeerverlichting, maar helpen mee de stijl van je woning te bepalen. Wie houdt van retro, valt ongetwijfeld als een blok voor de bolvormige exemplaren. Fans van een minimalistische of industriële stijl, verkiezen dan waarschijnlijk eerder geometrische vormen.
 

Beeld vlnr: David Derksen en Tom Dixon

Goudkleurig behangpapier

Niets creëert meer warmte in huis dan sfeervolle wandbekleding. Wil je een muur in huis die er echt uitspringt, experimentuur dan met goudkleurige wandbekleding, zoals behangpapier of textuurverf. Maar hou de rest dan wel betrekkelijk sober. Goud combineert mooi met wit, zwart en grijs. Ideaal voor de slaapkamer, de hal en grote leefruimtes.

Beeld vlnr: Ferm Living en Arte

Meubilair in goud, zilver of koper

Durf jij het aan? Een glanzende zilverkleurige stoel of kast zijn zeker en vast een statement om u tegen te zeggen. Prachtig als eyecatcher in eender welk soort interieur. Maak je liever geen al te dure impulsaankopen, tover dan een bestaand meubel om met behulp van goud, zilver of koperverf uit de verfwinkel.

Beeld vlnr: Kartell en Maison du Monde

Goudkleurige, barokke accessoires

Verwerk je graag barokke of klassieke invloeden in je interieur, dan zijn gouden of zilverkleurige accessoires een ware must. Kaders, kandelaars, kaarsenhouders, fotokaders of zelfs spiegels vormen de ideale aanvulling voor jouw glamoureus ogende woonkamer of slaapkamer.

Beeld vlnr: Flamant en Zara Home

Niet te missen