Seks & Relaties

Rugpijn? Deze seksstandjes zijn wél comfortabel

Print
Rugpijn? Deze seksstandjes zijn wél comfortabel

Foto: Shutterstock

‘Vanavond niet schat, ik heb rugpijn’: nieuw onderzoek toont aan dat je dit excuus nooit meer hoeft te gebruiken. Wetenschappers hebben ontdekt welke seks standjes pijnloos zijn als je onderrug niet mee wil.

Een team onderzoekers aan de universiteit van Waterloo in Canada bestudeerde hoe de ruggengraat van tien vrijende koppels bewoog. Dat deden ze met behulp van infraroodtechnologie en elektromagnetische systemen.

Uit de verkregen gegevens blijkt dat vrouwen die lage rugpijn ervaren als ze hun rug hol maken of op hun buik liggen het best kiezen voor de missionarishouding. De rug ondersteunen met een kussen is een goed idee omdat deze zo in een neutrale positie ligt.

Vrouwen die lage rugpijn krijgen door te lang te zitten of zich te buigen, vrijen het best op z’n hondjes. De reden? De vrouw kan zo haar bovenlichaam ondersteunen met haar armen. De lepeltjeshouding, waarbij de man achter de vrouw ligt, zou de pijn dan weer net verergeren. Mannen met lage rugpijn kiezen ook het best voor doggy style.

Hoofdonderzoekster Natalie Sidorkewicz zegt dat de lepeltjeshouding vroeger warm werd aanbevolen. ‘Artsen dachten dat de bewegingen de spanning op de zenuwen zou wegnemen. Maar als we naar de spieractiviteit in de wervelkolom kijken, zien we dat deze positie eigenlijk de slechtste is’, klinkt het in het vakblad Spine. Volgens de vorsers zorgen deze resultaten ervoor dat artsen betere tips kunnen geven zodat het seksleven van rugpatiënten weer verbetert.

Niet te missen