Trabzonspor - Lokeren 2-0

Lokeren maatje te klein voor Trabzonspor

Print
Lokeren maatje te klein voor Trabzonspor

Foto: BELGA

Lokeren heeft op de derde speeldag in de Europa League niet kunnen winnen op het veld van Trabzonspor. De Waaslanders gingen met 2-0 onderuit en zien de kwalificatie verder wegglippen.

Bekijk de opstellingen hier.

Coach Peter Maes bracht zijn typeploeg aan de aftrap. Het was allesbehalve een heksenketel in Trabzonspor, het stadion zat maar half vol. Lokeren had in de beginfase de beste kansen. Giorgios Galitsios zette de Turkse doelman al na twee minuten aan het werk. Ook Koen Persoons en Besart Abdurahimi (tot twee maal toe) kregen goede kansen. Na een half uur moest Copa echter alert zijn op een poging van Kevin Constant. Trabzonspor kwam meer in de match maar Copa had reddingen in huis op kansen voor Avraam Papadopoulos en Zeki Yavru. De 0-0 bij de rust was billijk.

Na de pauze ging Trabzonspor door op zijn elan. Papadopoulos miste eerst nog een grote kans maar in de 54e minuut werd de thuisploeg beloond. Mustapha Yatabaré klom bij een corner hoger dan Mijat Maric en kopte de bal onhoudbaar binnen: 1-0. Lokeren moest nu komen maar had het moeilijk om echt gevaarlijk te zijn. Aan de overkant moest Copa ingrijpen op een poging van Oscar Cardozo. Ook Yatabaré was nog gevaarlijk voor de Turken. Tien minuten voor tijd was daar dan toch de ingevallen Junior Dutra. Zijn schot was echter te zwak. In de 86e minuut besliste Constant de match. De ex-speler van Milan kreeg teveel tijd en schoof de 2-0 in doel.

Lokeren heeft nu drie op negen punten, en is daarmee derde in groep L. Trabzonspor blijft met zes punten in het spoor van leider Legia Warschau, dat nog geen punt verloor.

Opvallend: Lokeren startte furieus aan de match en kreeg enkele goede kansen. Toch was Trabzonspor een niveau te sterk voor de Waaslanders, die wel maar strijdend ten onder gingen in een halfvol stadion. Geen vertrouwen getankt dus, maar zeker geen blamage.

Hoogtepunten:

2’ Eerste trap op doel is van Lokeren, Galitsios knalt vanop afstand, doelman Ozturk tikt de bal over doel.

7’ Galitsios kopt een diepe bal terug tot bij Persoons die in één keer uithaalt, de bal stuit net voorbij de tweede paal.

11’ Abdurahimi slalomt vlot door de Trabzon-afweer en schiet naar de eerste paal. Het schot is iets te zwak en Ozturk gaat goed plat.

15’ De bal gaat hoog de zestien in. Cardozo heeft moeite met de controle en wordt dan omgeven door witte shirts. Dreiging afgewend.

16’ Meteen na de actie van Cardozo kan Yatabaré de bal vanuit een scherpe hoek richting doel knallen. De bal gaat aan Copa, maar ook aan alle anderen, voorbij.

33’ Kévin Constant neemt de bal aan het halve maantje mooi met buitenkant links. Het leer draait richting bovenhoek, maar Copa zweeft ‘m uit zijn doel.

37’ Cardozo dribbelt zich de Lokerse zestien meter binnen en legt terug, er is echter geen ploegmaat mee dus pikt Copa rustig op. Geen nood, maar de Turken worden wel iets dreigender.

40’ Mooi steekballetje van Yatabaré richting Waris. Die gaat er vol voor, maar Copa is eerst op de bal. De Ivoriaanse goalie krijgt er wel de studs van Waris bij en heeft verzorging nodig.

44’ Leye profiteert van de slechte balbehandeling van Bosingwa en stoomt vanop de linkerflank richting doel, hij knalt richting eerste paal maar er net over.

48’ Terwijl Scholz geveld ligt in de zestien, wordt er doorgespeeld en komt Papadopoulos alleen voor Copa. Hij duwt de bal net naast.

49’ Een lage hoekschop van Trabzon wordt in één keer verlengd door Cardozo, net erover.

54’ GOAL. Na eerdere hete standjes voor het Lokers doel, klimt Yatabaré nu hoger dan Scholz en Maric en is het toch 1-0.

61’ Uit herhaling blijkt dat Copa bij zijn uitworp net buiten de zestien loopt, zijn actie blijft zonder gevolgen.

72’ De hoekschop komt via enkele stations bij Waris terecht, hij trapt in het pak en Lokeren heeft alle moeite om de bal weg te werken.

74’ Cardozo zet zich door op links, Copa weert zijn schot af in corner. Er stonden enkele ploegmaats vrij, Cardozo beseft dat hij had moeten afspelen en verontschuldigt zich.

75’ De hoekschop van Trabzon levert opnieuw gevaar op. Leye staat gelukkig nog op de lijn en kopt de bal over de Lokerse kooi.

78’ Dan toch eens Lokeren. Een voorzet vanop rechts komt bij Dutra terecht, zijn schot strandt in de handen van Ozturk.

86’ GOAL. Nu is het wel raak voor Constant. Hij krijgt veel te veel tijd om te draaien, goede te leggen en de bal over de grond in doel te schuiven: 2-0.