-

UEFA doet pas vrijdag uitspraak over drone-incident

Print
UEFA doet pas vrijdag uitspraak over drone-incident

Foto: BELGAIMAGE

De Disciplinaire Commissie van de Europese Voetbalbond UEFA doet pas vrijdag uitspraak in de zaak omtrent het drone-incident tijdens de stopgezette EK-kwalificatiematch tussen Servië en Albanië. Dat meldde de Servische staatstelevisie RTS donderdag en later werd het ook bevestigd door de UEFA.

Volgens RTS heeft de Disciplinaire Commissie een dag meer nodig om alle bewijsstukken te bekijken. De Servische staatstelevisie beroept zich op anonieme bronnen binnen de UEFA.

Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië werd een tiental dagen geleden in minuut 41 van de eerste helft stopgezet nadat een drone het stadion van Partizan in Belgrado was binnengevlogen met een omstreden Albanese vlag eraan. Het leidde tot schermutselingen tussen spelers - waarbij ook Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic zich niet onbetuigd liet - en, even later, ook supporters.

Volgens Servische media was de drone een idee van Olsi Rama, broer van de Albanese premier Edi Rama. Die ontkent echter.

Albanese supporters waren niet welkom bij de wedstrijd. Dat ligt politiek te gevoelig wegens de situatie in Kosovo, door de Albanese meerderheid van de bevolking in 2008 eenzijdig uitgeroepen tot onafhankelijke republiek, die inmiddels door veel landen is erkend. Servië beschouwt deze Balkanstaat nog altijd als een autonome provincie.