Adrie Koster stapt op bij Jong Oranje

Print
Adrie Koster stapt op bij Jong Oranje

Foto: IMAGEGLOBE

De Nederlander Adrie Koster (ex-Club Brugge en -Beerschot) is donderdag opgestapt als bondscoach van Jong Oranje. De coach heeft zijn conclusies getrokken uit de mislukte EK-kwalificatiecampagne van de nationale beloftenploeg. De jonge formatie greep naast een ticket voor het EK 2015 na een verloren play-off met Jong Portugal.

‘De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest’, meldde Koster donderdag in een persbericht van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB. ‘We wilden met z’n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg.’

Koster volgde in juli Albert Stuivenberg op als bondscoach van Jong Oranje. Stuivenberg ging na het WK aan de slag als assistent van Louis van Gaal bij Manchester United. Onder Koster verspeelden de beloften een riante uitgangspositie in de jacht op een EK-ticket. Jong Oranje miste door de vele nederlagen niet alleen het EK, maar ook de Olympische Spelen van 2016 waarvoor de ploeg zich op het EK had kunnen plaatsen.

De taken van Koster worden voorlopig overgenomen door Remy Reijnierse, die nu coach is van de Beloften, het team dat onder Jong Oranje staat. Reijnierse zit op 13 november op de bank als Jong Oranje een oefenwedstrijd speelt tegen Duitsland.