Christian Bale wordt Steve Jobs

Print

Christian Bale Foto: BELGAIMAGE

Christian Bale zal de rol van Steve Jobs opnemen in de aankomende biopic over het leven van de Apple-oprichter. Dat heeft scenarist Aaron Sorkin laten weten. Bale moest zelfs geen auditie doen.

Na de dood van Steve Jobs in 2011 waren filmstudio’s er als de kippen bij om het leven van de spraakmakende Apple-stichter naar het witte doek te brengen. Al snel dat er zelfs twee films over Jobs in de steigers stonden. De onafhankelijke (en officieuze) biopic ‘jOBS’, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, verscheen vorig jaar en werd bijzonder lauw onthaald. Voor Jobs-fans is het uitkijken naar de ‘officiële’ biopic, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacsson.

Het was al langer bekend dat Aaron Sorkin, bekend als scenarist van onder meer The West Wing en The Social Network, het scenario voor zijn rekening neemt. Maar wie in de huid van Steve Jobs zou kruipen, bleef voer voor speculatie. Onder meer Matt Damon, Leonardo Dicaprio, Bradley Cooper en Christian Bale passeerden de revue als mogelijke kanshebbers.

Uiteindelijk is het Christian Bale die zich de komende maanden mag verdiepen in de rol, zegt Sorkin in een interview aan Bloomberg. ‘We wilden de beste acteur in een bepaalde leeftijdscategorie, en dat is Chris Bale’, verduidelijkt Sorkin. Bale, bekend van American Psycho, American Hustle en zijn rol als Bruce Wayne in de Batman-films, moest ook geen auditie doen. ‘Er is gewoon een vergadering geweest’, zegt Sorkin. ‘Het wordt ook een extreem moeilijke rol. Hij moet meer woorden zeggen in deze film dan de meeste acteurs in drie films samen.’

De prent is op dit moment in preproductie, en de opnames zullen in de komende maanden beginnen. De regie was oorspronkelijk in handen van David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network), maar de filmstudio koos finaal voor Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) als regisseur.

Bekijk hier onze volledige tv-gids