Mode

Personeel Antwerps stadhuis krijgt nieuw uniform

Print
Personeel Antwerps stadhuis krijgt nieuw uniform
Antwerpen -

De stad Antwerpen viert volgend jaar de 450ste verjaardag van het stadhuis en voor die gelegenheid wordt het onthaalpersoneel vanaf februari in een nieuw jasje gestoken.

Antwerpen mag dan wel genoeg bekende ontwerpers tellen, toch koos de stad ervoor om samen met het Flanders Fashion Institute een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. Daarbij kwam het ontwerp van Marius Janusauskas, in 2012 afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie, als winnaar uit de bus.

Janusauskas - die na een stage bij Diesel in Italië volop aan zijn eigen vrouwencollectie werkt - liet zich voor het nieuwe uniform van de vijftien personeelsleden inspireren door het erfgoed, typische stadszichten en het hedendaagse imago van de stad.

Dat vertaalt zich in een driedelig uniform, waarbij het vest wordt uitgevoerd in dezelfde roodtint als de vlag van de stad, met op het linkerborstpand het oude stadswapen geborduurd. Typische denimstiksels op een zwarte basisstof geven de broek of rok een hedendaagse toets, terwijl het blauw-wit golvend patroon op de sjaals een knipoog is naar de golven van de Schelde.

Niet te missen