Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers bezoekt Klankenbos

Print

Beverlo

Neerpelt - Sinds 1936 is de Koninklijke Vereniging van Limburgse schrijvers actief bezig in Limburg. Met regelmaat organiseren zij een literaire activiteit in Limburg, en jaarlijks wordt de Algemene Vergaderingen gehouden ergens in onze provincie. Vorige week vond deze vergadering plaats in Neerpelt en bezochten de deelnemers Het Klankenbos onder leiding van gids Toon Verlaak.

Naast activiteiten die in verband staan met literatuur, geeft de KVLS ook een driemaandelijks tijdschrift ‘Oostland’ uit en een driemaandelijkse monografie over een Limburgs schrijvers of geschreven door een Limburger. Leden kunnen steeds publiceren in Oostland, maar ook anderen die met schrijven bezig zijn mogen inzenden voor een volgende nummer. Een redactieraad buigt zich over de inzendingen en beslist over de publicatie.

De KVLS is ook op zoek naar jonge mensen die graag willen publiceren en zich willen verenigen. Op het programma staat: 15 november in De Tijd Hervonden in Hasselt een leesmoment van eigen leden, begeleid met muziek. Op 13 december luisteren wij naar Anke De Vrij, zij vergast ons op een uiteenzetting van haar werk, in het tweede gedeelte van de avond kunnen leden die zich inschrijven voorlezen uit eigen werk: thema is ‘De Stilte.’ Dit in De Ploeg in Diepenbeek. De tentoonstelling WO I in Woord en Beeld, die reeds plaats vond in het Casino in Beringen, zal in februari worden opgesteld in Hasselt in Het Mus, en daarna in Kinrooi.

Mensen die schrijven kunnen steeds inzenden voor het tijdschrift en lid worden, een seintje aan het bestuur voorafgaand is wenselijk. Voor meer info: edith.oeyen@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio