Vakantie

Dit zijn de hipste landen in 2015

Print
Dit zijn de hipste landen in 2015

Al aan het brainstormen over een volgende citytrip of zomervakantie? Dan kan de nieuwste lijst van reisgids Lonely Planet met de tien topbestemmingen voor 2015 je vast inspireren.

1. Singapore

Singapore heeft een goede reden om te feesten in 2015: dan viert het land haar gouden onafhankelijkheidsjubileum. Sinds 1965 hebben veel toeristen hun weg naar het land gevonden. Zijn meer dan de moeite waard: de National Art Gallery, de Singapore Sports Hub, het Marina Bay Sands resort, de vele shoppingcentra en groenzones.

2. Namibië

In 2015 viert het Afrikaanse land 25 jaar onafhankelijkheid. Namibië heeft een ongelofelijke vooruitgang in duurzame ontwikkeling doorgemaakt en stimuleert zijn lokale gemeenschappen om bij te dragen. Reden te meer om ernaar toe te reizen en een feestje te bouwen met de locals.

3. Litouwen

Vanaf van 1 januari 2015 is Litouwen het nieuwste lid van de eurozone. Het financiële aspect van reizen zal dan makkelijker zijn, althans op het vlak van elektronische betalingen en het vinden van een geldautomaat. Maar het land is nog voor veel meer redenen een bezoek waard. Denk maar aan de barokke binnenstad van Vilnius en The Curonian Spit, een lange zandstrook met Europa’s grootste bewegende duinen.

4. Nicaragua

Het oorlogsverleden van Nicaragua hield veel toeristen op afstand. Maar toen kwamen Mukul, het eerste volwaardige vijfsterrenhotel, en Yemaya Island Hideway & Spa, waardoor het land steeds meer bekendheid verwerft als luxueuze en ecologische bestemming. Foodies zijn alvast dol op de restaurants die hoofdstad Managua langzaam maar zeker veranderen in een culinaire hotspot.

5. Ierland

Het schilderachtige land draagt tradities hoog in het vaandel. Muziek, lekkere whiskey en een goed biertje: natuurliefhebbers met een Bourgondisch kantje hebben het hier helemaal naar hun zin. 2015 wordt het jaar van de Atlantische Weg, een 2.500 kilometer lange baan die je alle hoeken van de westkust toont.

6. Congo

Congo (niet te verwarren met de naburige Democratische Republiek Congo) maakt zich op voor een nieuw tijdperk. Het heeft olie, hout, een groeiende infrastructuur en na turbulente jaren is het eindelijk veilig en stabiel. Buitenlandse toeristen zijn nu nog even zeldzaam als een albino gorilla, maar de Congolese regering heeft plannen om de toeristische infrastructuur scherp te stellen.

7. Servië

In dit land is het niet alleen goedkoop, Servië is een van Europa’s best bewaarde geheimen. Maar dat kan snel veranderen. Het Exit Festival in een middeleeuws fort werd uitgeroepen tot het beste van Europa en experts vergelijken de hoofdstad Belgrado met Ibiza en Berlijn. Wist je trouwens dat je in Servië uitstekend kan skiën, raften en ontspannen in chique kuuroorden?

8. De Filipijnen

In 2015 wil de overheid allerlei speciale evenementen organiseren om de aantrekkelijkheid van de archipel te verhogen. Verwacht je aan parades in de straten, culinaire festivals, sporttoernooien en live muziek. Bovendien heeft Philippine Airlines de toestemming gegeven voor directe vluchten naar Europa, Amerika en Australië, dus waarom zou je wachten?

9. St Lucia

Dit verrukkelijke eiland in het Caribisch gebied staat vol smaragdgroene bergen en telt veel gouden stranden. Het wordt heel weinig bezocht - behalve door toeristen aan boord van cruiseschepen. Dit is een uitstekende bestemming voor avonturiers die graag duiken en snorkelen. Of wat dacht je van zwemmen met dolfijnen?

10. Marokko

Vandaag kan je budgetvriendelijk naar het Noord-Afrikaanse land vliegen. Na een vlucht van een dikke drie uur wandel je op surfstranden, in bergdalen en palmbossen en snuif je de authentieke, mysterieuze sfeer van de Berbercultuur op.

Niet te missen