Recidivist en zwartrijder moet acht maanden de cel in

Print
Diepenbeek -

De 27-jarige Christof M. uit Diepenbeek, met een reeks correctionele veroordelingen op zijn naam, is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 8 maanden cel en 600 euro boete veroordeeld voor twee diefstallen. Op 21 juni 2013 wist hij de afstandsbediening van een garage en de sleutel van een bankkluis te bemachtigen. Op 10 juli vorig jaar ging hij in een speelgoedwinkel aan de haal met een autoped.

De autoped probeerde hij in Hasselt op straat aan een sterk verlaagde prijs te verpatsen. Bij de diefstal in juni zette hij de politie snel op het spoor van de dader, want toen hij de afstandsbediening en sleutel uit een niet-afgesloten auto stal, viel uit de achterzak van zijn broek een dagvaarding waarop zijn naam vermeld stond. Sinds maart dit jaar zit Christof M. voor andere feiten achter de tralies.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een behoorlijk strafblad. Voor zwartrijden moet hij aan de NMBS een totaalbedrag van 76.000 euro aan openstaande boetes. Het ging in totaal om 367 treinritten. Om de haverklap verschijnt hij voor de rechtbank om zich voor diefstallen te verantwoorden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio