Genkenaar (32) die geslachtsdeel toont aan agenten krijgt vier maanden cel

Print
Genk -

Een 32-jarige man uit Genk is donderdag door de correctionele rechtbank van Tongeren tot een gevangenisstraf van vier maanden veroordeeld omdat hij in september vorig jaar onder invloed van lsd met ontbloot bovenlijf door Genk liep en zijn broek meermaals liet zakken voor enkele agenten van de politiezone MidLim.

Jan P. liep op 29 september 2013 halfnaakt door het centrum van Genk, nadat hij lsd had ingenomen. Toen hij de agenten Bjorn E. en Michel V.D. tegenkwam, bedreigde hij hen en begon hij hen uit te schelden. De Genkenaar trok ook voortdurend zijn broek naar beneden en zwaaide met zijn geslachtsdeel.

De politieagenten rekenden P. in voor verstoring van de openbare orde. De man verzette zich daarbij zo hard dat de agenten hem met moeite op de grond kregen om hem zo in de boeien te slaan.

Voor Jan P. was het niet de eerste keer dat hij voor drugsfeiten met het gerecht in aanraking kwam. Omdat de Genkenaar niet zelf in Tongeren aan de rechter uitleg kwam geven, kreeg hij voor zijn halfnaakte tocht door Genk een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 6.000 euro.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio