Limburger die al 18 jaar in gevangenis zit, krijgt 8 dagen cel voor smaad

Print
Lommel -

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 42-jarige Limburger tot acht dagen effectieve celstraf veroordeeld wegens smaad aan de politie. Carlo S. zit sinds 1996 in de cel voor doodslag op een 55-jarige Nederlandse.

Op 26 februari 2013 werd de beklaagde opgepakt door de politie van Blankenberge. Zijn regime van beperkte detentie was blijkbaar afgelopen, waardoor Carlo S. ook overdag in de gevangenis moest blijven. De Limburger kon dat moeilijk verkroppen en schold de agenten ondermeer uit voor “boeren, stukken stront en zielige ventjes”.

Joris Van Maele, advocaat van de verdachte, wees erop dat Carlo S. in het politiebureau van Blankenberge een hele dag in de kou en zonder eten had zitten wachten. Bovendien beweert de beklaagde dat hij pas bij aankomst in de gevangenis is beginnen schelden. “Die man zit al heel lang in de cel, ik vraag u dan ook om begrip te hebben voor zijn ontgoocheling op dat moment”, pleitte meester Van Maele.

In oktober 1998 werd Carlo S. door het hof van assisen in Tongeren tot 20 jaar opsluiting veroordeeld voor doodslag. Samen met een vriend schopte hij twee jaar eerder in Lommel een 55-jarige Nederlandse vrouw dood. Door een aantal andere veroordelingen voor drugsfeiten zit S. in theorie tot 2022 in de cel. De rechter besliste om de beklaagde de minimumstraf te geven. Naast acht dagen bijkomende celstraf werd hij ook tot een geldboete van 156 euro veroordeeld.