Albanese inbreker moet twee jaar de cel in

Print
Sint-Truiden / Gingelom -

De 39-jarige Albanese inbreker Eduart K. is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 2 jaar effectieve celstraf. Op 21 augustus werd hij in Gingelom getackeld en in de kraag gevat door een buurtbewoner, die naakt de achtervolging op de inbreker had ingezet.

De alerte burger was de zoon van een 60-jarige man waar de Albanees was binnengedrongen.

“We willen u hier graag als toerist, maar niet als iemand die hier inbraken komt plegen”, zei de procureur. De zoon lag te slapen in het tuinhuisje bij zijn vader achter, voor wie hij een kangoeroewoning aan het bouwen was.

De vader, die in de zetel in slaap was gesukkeld, dacht eerst dat zijn zoon in huis was, maar stelde toen vast dat het een inbreker betrof. Hij kon zijn slapende zoon alarmeren, waarna ze samen achter de inbreker aangingen in de Gingelomse velden.

Tussen 17 en 21 augustus pleegde de Albanees liefst zeven woninginbraken en twee pogingen in Sint-Truiden en Gingelom. De inbreker had bij zijn ongewenste huisbezoeken vooral oog voor juwelen, geld, eten en drank. Drie burgerlijke partijen kregen 1.880 euro schadevergoeding toegewezen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio