Sporting wil wedstrijd tegen Schalke laten herspelen

Print
Sporting wil wedstrijd tegen Schalke laten herspelen

Foto: EPA

Sporting Lissabon heeft bij de Europese Voetbalbond (UEFA) protest aangetekend wegens een controversiële strafschop in het met 4-3 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdag tegen Schalke 04. Dat staat donderdag op de websites van Schalke 04 en Sporting Lissabon te lezen.

Op de derde speeldag van de Champions League leek Sporting Lissabon, tot 10 men herleid, op weg naar een punt op bezoek bij de Duitsers. Diep in de blessuretijd kwam de bal in aanraking met het gezicht van Sporting-verdediger Jonathan Silva, waarna de scheidsrechter een penalty toekende aan Schalke. Choupo-Moting zette die vervolgens om.

‘Gezien de incidenten in het nadeel van onze ploeg, heeft Sporting beslist protest aan te tekenen bij de UEFA’, zo meldden de Portugezen. ‘Het groen-witte team heeft gevraagd om de wedstrijd te laten herspelen’, zo verklaarde Schalke. ‘FC Schalke 04 is door de UEFA gevraagd om zijn standpunt kenbaar te maken. De club zal dit doen, rekening houdend met de bescherming van zijn belangen.’