Schauvliege geeft provincie gelijk in zaak-Diresco

Print
Schauvliege geeft provincie gelijk in zaak-Diresco

Foto: Roger Dreesen

Opglabbeek -

Diresco moet zich houden aan de milieuvoorwaarden die de deputatie van de provincie Limburg aan het bedrijf heeft opgelegd. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) beslist. Diresco was in beroep gegaan tegen de beslissing van de provincie.

Buurtbewoners klagen al jaren over de geur- en geluidshinder die afkomstig is van het bedrijf, dat imitatienatuursteen voor de bouwsector produceert. De provincie legde Diresco in oktober 2013 daarom strengere milieuvoorwaarden op. ‘Binnen zes maanden moeten bepaalde geluidsnormen gehaald en drie maanden na de sanering moet een studie uitgevoerd worden. Indien blijkt dat dit niet voldoende is, wordt het gebruik van de 2 trilpersen verboden tussen 22 en 7 uur’, stelde gedeputeerde Ludwig Vandenhove in uw krant.

Diresco was niet te spreken over die strengere voorwaarden en ging in beroep bij Vlaams minister Joke Schauvliege. Zij geeft de provincie nu echter gelijk en stelt dat het bedrijf de nodige saneringen moet doorvoeren.

Bij Diresco werken momenteel tachtig mensen. De kans is reëel dat enkelen hun job verliezen na de beslissing van de minister. ‘Worden we in ongelijk gesteld, dan moeten we productielijn 1 stilleggen. Dat betekent dat 10 tot 15 mensen, in de nachtshift, hun job verliezen. Tijdelijk of definitief, is nog niet duidelijk’, zei Björn Christis van Diresco eerder deze maand.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio