Toch overgangsmaatregelen voor brugpensioen

Print
Toch overgangsmaatregelen voor brugpensioen

Een tevreden Peeters na het kernkabinet Foto: BELGA

Werknemers moeten niet meer voor 31 oktober, maar voor 31 december 2014 in opzeg geplaatst zijn om nog onder de huidige regeling met brugpensioen te kunnen vertrekken. Dat besliste het kernkabinet vandaag, ondanks kritiek van N-VA.

Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wou en kreeg vandaag ook een aanpassing van het regeerakkoord over het brugpensioen. De oudere regels, brugpensioen op 60 in plaats van op 62, blijven geldig voor wie voor het einde van het jaar zijn opzeg geeft. In het regeerakkoord was er nog sprake van 31 oktober. Werknemers die nu al in aanmerking komen voor brugpensioen zullen dat recht zelfs behouden als ze langer aan de slag blijven.

De leeftijd waarop de zogenaamde zware beroepen op brugpensioen mogen stijgt ook, naar 58 jaar. Voor die werknemers verschuift de uiterste datum ook naar 31 december 2014. ‘Door deze aanpassing voorkomen we dat werkgevers nog deze week mensen moeten ontslaan om nog onder de huidige voorwaarden met brugpensioen te kunnen gaan’, aldus Peeters.

Dat gebeurde ook deze week: ABVV Bouw had haar oudere werknemers aangeraden zich snel te laten ontslaan om nog van de gunstigere brugpensioenregeling te genieten.

En N-VA?

De vicepremier had het na afloop van de ministerraad over een wijze beslissing, die een ‘win-winsituatie’ met zich meebrengt voor zowel werkgevers en werknemers, als de overheid. Nochtans had de N-VA gisteren nog kritiek op het soepeler brugpensioen. ‘We zijn benieuwd naar de uitleg van Peeters’, klonk het gisteren bij N-VA. Blijkbaar was zijn argumentatie overtuigend, want het volledige kernkabinet, de premier en de vicepremiers, keurde het voorstel goed.