Klasse verdwijnt dan toch niet helemaal op papier

Print
Klasse verdwijnt dan toch niet helemaal op papier

De redactie van het onderwijstijdschrift Klasse werkt de komende weken aan een toekomstplan voor haar werking. Dat heeft Klasse afgesproken met Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Het bericht staat te lezen op de website van Klasse. Het zou de bedoeling zijn om naast het digitale toch nog een beperkt aantal publicaties op papier te laten verschijnen. Eerder had Klasse laten weten dat het door de besparingen niet meer op papier zou kunnen verschijnen.

Op 10 oktober verspreidde de redactie van Klasse dat het door de besparingen genoodzaakt was de papieren tijdschriften helemaal stop te zetten. Hoofdredacteur Pieter Lesaffer liet verstaan dat er met de overgebleven budgetten geen ruimte was voor de gedrukte versies van Klasse voor Leraren, Klasse voor Ouders, Maks! en Yeti. Klasse zou alleen nog digitaal bestaan.

Maar nu zou er toch een piste zijn om met name Klasse voor Leraren en Klasse voor Ouders op een kleiner aantal papieren publicaties te behouden. Wat dat kleiner aantal precies is, is nog niet duidelijk.

De redactie is alvast met minister Crevits overeengekomen om na te denken over een toekomstplan. Dat plan moet uitstippelen 'op welke manier Klasse vanaf 1 januari 2015 naar het onderwijs kan blijven communiceren', luidt het.

'Digitale media spelen daarin een belangrijke rol, maar er blijft nog steeds plaats voor een (beperkter) aantal publicaties als opvolger van van de maandbladen Klasse voor Leraren en Klasse voor Ouders', zo staat te lezen op de website van Klasse. 'De redactie onderzoekt welke vorm die kunnen aannemen en welke impact dat heeft op de werking van de Lerarenkaart en de andere producten van Klasse'.

Minister Crevits bevestigt haar 'steun en vertrouwen' in de redactie van Klasse en zegt dat ze uitkijkt naar de voorstellen die Klasse in december zal doen.