Spoorvakbondsman Goossens: 'Ik kan de actie niet goedkeuren'

Print

Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor. Foto: IMAGEGLOBE

Jean Pierre Goossens, voorzitter van het ACOD Spoor, komt terug op zijn reactie op het met verf bekladden van het MR-hoofdkwartier door vakbondsmilitanten. Woensdag keurde hij die actie niet af, intussen wel. 'Ik had niet veel nieuws gezien omdat ik de dag ervoor met koorts in bed lag', zegt hij aan onze redactie.

Tijdens een actie van circa 200 vakbondsmensen van de socialistische vakbond werd het MR-gebouw dinsdag beklad met paintballverf en raakten enkele ramen zwaar beschadigd. 

‘Op intellectuele agressie kan je een fysieke reactie verwachten’, zei Goossens woensdag in een reactie. Met die ‘intellectuele agressie’ doelt hij op de ‘blinde besparingen’ die de regering doorvoert, onder meer bij de NMBS.

Maar op die uitlating komt hij nu terug. ‘Ik was fout in mijn reactie op de vernieling bij de MR. Dit is niet waar het syndicalisme van ACOD en ABVV voor staat’, schreef Goossens vanmorgen op Twitter.

Koorts

'Ik had niet veel nieuws gezien omdat ik de dag ervoor met koorts in bed lag', legt Goossens aan De Standaard uit. 'Ik dacht dat er een betoging plaatsgevonden had en dat er één of andere provocatie was gebeurd. Deze ochtend heb ik mij geïnformeerd. Ik had het verkeerd geïnterpreteerd en verkeerd geantwoord op de vraag die mij gesteld werd.'

De vakbondsman zegt nu dat hij 'de actie niet kan goedkeuren'. 'Iedereen mag betogen, maar wij vragen mensen om hun agressie te beheersen.'

Goossens was gisteren in het MR-hoofdkwartier op uitnodiging van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant. De minister beschikt nog niet over een bureau en ontving een werknemersdelegatie van de NMBS daarom op het MR-hoofdkwartier.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw keurde dinsdag al de actie af. Volgens Goossens heeft hij geen contact gehad met de ABVV-top en heeft hij uit eigen beweging zijn fout rechtgezet.